Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Özkaya ve Özbahçeci son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2015 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Akçadağ'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi.

Pilotların Türk bayrağına sarılı cenazesi, Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla tören alanına getirildi. Şehitlerin naaşının katafalka konulmasının ardından aile bireyleri, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Rahatsızlanan aile bireylerine, alanda hazır bulundurulan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Törene, pilotların aileleri ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları da katıldı.

Törende konuşan 7. Jet Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Komutanlığı "Kahramanlık Üssü" olarak nitelendirerek, Üssün kahramanlık paresini Kıbrıs Barış Harekatında, iç ve dış harekatlardaki başarılı görevlerle aldığını söyledi.

Kahramanlığın ruhun bedene galip gelmesi olduğunu dile getiren Taşcı, 4 pilotun bu uğurda gerçek savaşta yapmaları gerekenlerin provasını yaparken şehit düştüğünü belirtti.

Şehit pilotların isimlerini sayan Taşcı, "Sizler gibi birer kahraman olabilmek için emanetiniz olan bayrağı daima göklerde dalgalandıracağız. Emanetiniz emanetimizdir" dedi.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Şehitlerden Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildiği belirtildi.


Malatya'da, askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan ve iki yaşında babasını kaybeden Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci'nin (29) iki yaşında kız çocuğu olduğu öğrenildi. Yakınları, Özbahçeci'nin göklerde uçmayı çok sevdiği için pilot olmayı tercih ettiğini anlattı.

Acı haberin duyulmasının ardından Özbahçeci'nin yakınları, şehidin Konya'nın Ereğli ilçesindeki, merhum babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci'nin evine akın etti. Evde hüzün ve gözyaşı hakim.

Şehit Zeynel Özgür Özbahçeci, henüz 2 yaşındayken babası Necdet Özbahçeci'yi (31) kalp krizi sonucu kaybetti. Özbahçeci, bir süre sonra annesinin yeni evliliğinin ardından Manisa'ya yerleşti. Küçükken uçaklarla oynamayı çok sevdiği için çevresindekilere hep "pilot olacağım" diyen Özbahçeci, başarılı bir eğitim hayatının ardından hayallerine kavuştu. Dört yıl önce öğretmen Meltem Özbahçeci ile evlenen genç pilotun, iki yaşında Zeynep İnci adında bir kız çocuğu var.

- 6 gün önce Ereğli'deydi

Özbahçeci'yi, en son altı gün önce babaannesinin cenazesine katılmak için geldiği Ereğli ilçesinde gören yakınları, AA muhabirine O'nu anlattı. Özbahçeci'nin halasının kocası Duran Fidancı (60), olayı televizyonlardan duyduktan sonra sabaha kadar uyumadıklarını söyledi. Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Fidancı, yeğeninin çok saygılı ve efendi kişiliğiyle tanındığını kaydetti.

"Beş gün önce yolcu ettiğimiz yeğenimiz, içine doğmuş gibi ilk kez ısrarla birkaç kez helallik istedi. 'Kızım beni çok özlemiştir gidince hemen boynuma sarılır' demişti" diyen Fidancı, yeğeninin kızıyla aynı kaderi paylaştığına dikkati çekti.

Hayali olan pilotluk mesleğini yapan yeğeni Zeynel Özgür'ün, mesleğine aşık bir genç olduğunu dile getirdi.

- "Havadayken kendimi huzurlu hissediyorum"

Hala Fatma Özbahçeci ise hep gurur duyduklarını yeğeninin, bugüne kadar kendilerini üzecek hiçbir şey yapmadığını bildirdi.

Yeğeninin hep Atatürk'ü örnek aldığını ifade eden Özbahçeci, "Yeğenim bize 'uçmayı, göklerde olmayı çok seviyorum. Havadayken kendimi huzurlu hissediyorum" derdi. Hep korkardık uçuşlarda bir şey olacak diye. Kendisi bize, 'Ben sizler rahat uyuyun diye göklerdeyim' derdi" diye konuştu.

Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci, Konya'da toprağa verdil

Malatya'da 2 askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.

Uçakla Konya'ya getirilen şehit Üsteğmen Özbahçeci'nin cenazesi, buradan da askeri helikopterle memleketi Ereğli'ye götürüldü. Helikopter, Ereğli Devlet Hastanesi bahçesindeki piste indiği sırada şehidin eşi Meltem Özbahçeci, annesi Kadriye Atalay ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi ile annesini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Meltem Özbahçeci, kızı Zeynep İnci için "babasıyla aynı kaderi paylaştı" diyerek uzun süre ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Camii'ne getirildi.

Burada şehidin eşi ve annesi bir süre tabuta sarılıp öptü. Şehidin eniştesi Duran Fidancı, ağlayarak "Bir şey olursa paraşütle atlar, kurtulurum diyordun. Atlayamadın mı yavrum?" diyerek ağladı.

Kılınan cenaze namazının ardından Özbahçeci'nin cenazesi, şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı, eşine teslim edildi. Şehidin eşi Meltem Özbahçeci, Türk bayrağı ve fotoğrafı öperek bağrına bastı.

Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit yakınlarını teselli etti. Elvan ardından şehidin babaannesinin evine giderek taziyelerini iletti.

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehit Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci'ye Allah'tan rahmet diledi.

Şehit yakınlarına ve Türk halkına sabırlar dileyen Elvan, "Ülkemizin korunmasında elbette herkesin görevleri var ama bu kardeşimiz bizim de hemşehrimiz. Üsteğmenimiz bu kaza neticesinde şehit oldu. Allah onlardan razı olsun. Bizler için son derece üzüntü verici bir olay. Allah hepimize sabırlar versin. Şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hava Pilot Üsteğmen Özkaya'nın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot arasında yer alan Özkaya'nın Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve askeri erkan katıldı.

Baba Cengiz ve anne Aynur Özkaya, şehit pilotun eşi Miraç Özkaya ve 10 aylık çocuğu Doruk ile yakınları, şehit pilotun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Özkaya'nın cenazesi, kılınan namazın ardından askeri törenle top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındıktan sonra Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber