OKS'de tercih skandalı

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRKLARELİ'nin başarılı öğrencilerinden Alp Hekimoğlu, Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'ndan (OKS) 456 puan aldı. Babası Atilla Hekimoğlu ile birlikte Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu'na tercih formunu doldurmaya gitti. Puanı yüksek olduğu için İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Çanakkale Fen Lisesi, Kocaeli-Körfez Fen Lisesi, Kırklareli Fen Lisesi ve Kırklareli Anadolu Lisesi şeklinde bir sıralama ile tercihini yaptı. Okul Müdürü Mehmet Kızılay, Okul Müdür Yardımcısı Süleyman Ayaz'ın imzası ve okul mühürü ile tercih formu 18 Temmuz 2006 saat 10.45'de tasdiklendi.

İMZASIZ GÜNCELLEME

Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Alp Hekimoğlu'nun 5'i fen 1'i Anadolu Lisesi olan 6 tercihli formu, 28 Temmuz 2006'da ?güncellendi'. İmzasız ve mühürsüz güncellemede, Alp Hekimoğlu'nun

6 tercihli formu, 12 imam hatip tercihli form ile değiştirildi. OKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte Alp Hekimoğlu, değiştirilmiş formdaki birinci tercihi olan İstanbul Esatpaşa İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yerleştirildi.

SONUÇ ALAMADILAR

Olayın şokunu yaşayan aile hemen okula gitti ancak bir sonuç alamadı. Tepkili baba Atilla Hekimoğlu AKŞAM'A olayı şöyle anlattı: ?Sonuçları aldığımızda dünyamız yıkıldı. Özel okulda okutacak durumumuz yok. 5 fen lisesi 1 Anadolu Lisesi tercih etmiştik. 12 imam hatip lisesi yapmışlar. Çocuğumun istikbaliyle oynadılar. Sabotaj yapıldı. Beni vursalar daha iyiydi. Devletimiz yine de bu işi çözer.?

BİLİNÇLİ Mİ YAPILDI?

Öğrencinin yakın çevresi, okul yönetiminin muhafazakâr bir yapısı olduğunu, Alp Hekimoğlu'na öğrenciliği döneminde bu yönde çeşitli zamanlarda baskı yapıldığını anlatırken, içeriden birilerinin bilinçli olarak Alp'e bunu yaptığından şüpheleniyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber