İstanbul'da kuduz alarmı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da son olarak Kemer Country'nin bulunduğu Göktürk Beldesi'nde kuduz vakasının görülmesi üzerine karantina altına alınan yerlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Göktürk'te fidancı 23 yaşındaki Feyat Akçan'ın beslediği 12 yaşındaki köpek, 15 Temmuz'da hem sahibini hem de misafiri olan 10 yaşındaki Mehmet Gür'ü ısırdı. Köpek aynı gün bir danayı da ısırınca kuduz şüphesiyle karantinaya alındı. Üç gün sonra köpeğin ölmesi üzerine yapılan testlerde kuduz mikrobuna rastlandı. Köpeğin kuduzdan öldüğünün anlaşılması üzerine Göktürk Beldesi karantinaya alındı ve bölgeye canlı hayvan giriş-çıkışı yasaklandı. Karantinanın 6 ay süreceği açıklandı.

5 KARANTİNA DAHA İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Adnan Tepe, kentte Göktürk beldesi dışında, Kilyos Köyü, Küçükçekmece'de Altınşehir ve Halkalı mahalleleri, Şile'nin Yeşilvadi Köyü ile Bağcılar'ın Mahmutbey mahallesinin kuduz nedeniyle karantina altında olduğunu söyledi. Tepe, karantinaların Kilyos Köyü'nde 25 Ekim'de, Küçükçekmece'nin Altınşehir Mahallesi'nde 3 Kasım'da, Halkalı Mahallesi'nde 1 Mayıs 2007'de, Yeşilvadi Köyü'nde 30 Kasım'da ve Bağcılar'ın Mahmutbey Mahallesi'nde 8 Aralık'ta sona ereceğini söyledi.

Mikrobu, barınak arkardaşı tilkiden kaptı

GÖKTÜRK Beldesi'nde kudurarak ölen köpeğin hastalığı barınak arkadaşı bir tilkiden kaptığı ortaya çıktı. Göktürk Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda tilki ile köpeğin aynı barınağı ve besini paylaştığı ve beraber oyun oynadıkları da kaydedildi. Köpeği sahibi Feyat Akçan'ın ağabeyi Ferhan Akçan, da köpeği birçok kez bir tilkiyle gördüğünü anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber