Öğretmenlik güzel şey ah bir de ayrılık olmasa

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ?Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?, onbinlerce öğretmen ve eşini birbirinden ayırdı. Bakanlık çözüm arayışında, gözler ise Danıştay'da

MEB tarafından mart ayında çıkarılan, ?Öğretmenler için Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?, onbinlerce öğretmen ve eşini birbirinden ayırdı. Yönetmelikle birlikte eş durumundan atama talebinde bulunan 15 bin stajyer öğretmenin tayin hakkı bu yıl elinden alındı. Bakanlık, aldığı bu karara gerekçe olarak, stajyer öğretmenlerin tayin yaptırabilmek için anlaşmalı evlilik yoluna gitmesini gösteriyor.

Türk Eğitim Sen tarafından ?Yönetmeliğin iptaline? ilişkin Danıştay'da devam eden davadan karar bekleyen aileler; Adli Tatil'in yaklaşmasıyla birlikte uzun bir süre bekleyecek olmaktan korkuyor. Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik düzenlenen saldırının ardından görevli bazı hakimlerin rapor almasıyla dava süresinin uzadığından şikayetçi olan mağdur öğretmenler; ?Bir de üstüne adli tatil girerse aylarca beklemek zorunda kalabiliriz? diyor.

MAĞDUR ETTİ

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bakanlığın düzenlemesinin sayıları on binleri bulan öğretmen ve ailelerinin birbirinden ayrılarak mağduriyetlerine neden olduğunu belirtti. Özcan ?Eşler tüm şartları sağlamış ve 2005'e kadar kılavuzlarda belirtilen gerekli eğitimleri almış olsalar bile evli ailelerine kavuşabilmesi için en az 1,5 yıl beklemeleri gerekiyor. Anayasada belirtilen aile yapısının ve bütünlüğünün korunması ilkesine uygun bir durum olmadığı ortada. Daha önce bu konuda istismar yaşandıysa diğer insanlar niçin mağdur ediliyor? diye konuştu.

Gergin bekleyiş

NEZİR IŞIK, Seçkin Galip Turna ve Cem Ünal isimli öğretmenler yönetmelikten duydukları rahatsızlığı dile getirirken mağdur edildiklerini söylediler. Nezir Işık, Danıştay'ın adli tatil başlamadan önce bir karar vermesini isterken, Seçkin Seçkin ise, eşinden ve evinden 1,5 yıl ayrı kalacağını, bunun da büyük haksızlık olduğunu söylüyor. Seçkin, ?Ben şubat atamasında göreve başladım. Evliyim ve mağdur olacağım? dedi.

MEB'in formülü!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın mağdur olan öğretmenlerle ilgili olarak bir ara formül arayışında olduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da evli öğretmenlerin 15 gün ile ara atamayı kaçırmamaları için yeni bir düzenleme yapması bekleniyor. Bu durumda ya mağdur olan evli öğretmenlerin atamaları öne çekilecek ya da ara atama tarihleri daha ileri bir tarihe alınacak. Yönetmeliğin iptali durumunda düzenleme bundan sonrası için geçerli olacak.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber