Mağdur polislere paralel tehdit

Paralel yapının sözde Selam Tevhid örgütü adı altında yasadışı olarak dinlediği polisleri, 'Bizimkiler de çıkacaklar. Şikayetçi olursanız siz bir ömür boyu çıkamayacaksınız' diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mart 2015 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mağdur polislere paralel tehdit

Sözde Selam Tevhid terör örgütü adı altında hukuksuz şekilde binlerce kişiyi dinleyen paralel yapı durmak bilmiyor. Meslektaşlarını 'organize suç örgütü üyeliği' iddiasıyla dinleyen paralel yapının polisleri, haklarında şikayetçi olmaması için tehdide başladı. Telekulak polisler, eşlerini, aile hayatlarını dinlediği mağdur meslektaşlarını "Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlar nasıl çıktılar. Bizimkiler de çıkacaklar. Şikayetçi olursanız siz bir ömür boyu çıkamayacaksınız" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

BİZİMKİLER DE HAPİSTEN ÇIKACAK

Telekulakçı polisler siyasetçiler, işadamlarının yanı sıra meslektaşlarını da 'organize suç örgütü üyesi' iddiasıyla dinledi. Hatta polislerin eşlerini, ailelerini, özel hayatları ile konuşmalarını da kayıt altına aldıkları ortaya çıktı. Emniyet ve savcılık, telekulak polislere yönelik yürüttüğü 'yasadışı dinleme' soruşturmalarında mağdur polislerin ifadesine başvuruyor. Örgüt üyesi diye dinlenen polisler emniyete giderek paralel yapıdan şikayetçi oluyor. Ancak paralel yapının polisleri durmak bilmiyor. Telekulak polislerin eşlerini bile dinlediği meslektaşlarının kendilerinden şikayetçi olmamaları için tehdit etmeye başladı. Mağdur polislerin emniyete gitmesini engellemeye çalışan telekulak polisler "Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlar nasıl çıktılar. Gün gelecek. Bizimkiler de çıkacaklar. Şikayetçi olursanız siz bir ömür boyu çıkamayacaksınız" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

SAHTE İSİMLERLE DİNLEDİLER

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen paralel yapının telekulak skandalının ardı arkası kesilmiyor. Emniyet ve yargıya yerleşen paralel yapı, sözde Selam Tevhid terör örgütü adı altında aralarında siyasetçi, gazeteci, işadamalarının da bulunduğu binlerce kişiyi dinledi.

MÜFETTİŞ RAPORUNDA ANLATILDI

Bu skandalın ardından harekete geçen emniyet ve savcılık düğmeye bastı. İstanbul, Edirne, Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilde yasadışı dinlemeleri gerçekleştiren polislere yönelik operasyonlar başladı. Paralel yapının illegal telekulak yöntemleri ise operasyonlara dayanak olan müfettiş raporlarında anlatıldı. Raporlarda telekulakçı polislerin, paralel yapıya bağlı hakim ve savcılarla işbirliği içerisinde binlerce kişiyi sahte isimlerle, olmayan suçlamalarla dinlediği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber