'Fırça yüzünden istifa' haber yalanlandı. Genelkurmay'a göre istifa nedeni...

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sabah Gazetesi'nde yer alan "Orduda bu kez fırça istifası" başlıklı manşet haberin gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugünkü bir günlük gazetede 'Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir Tuğamiralin üstleriyle girdiği bir tartışma sonucu istifa ettiği' şeklinde bir habere yer verilmiştir.

Söz konusu haber doğru olmayıp, gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen Tuğamiral tamamen şahsi ve ailevi nedenlerle istifasını vermiş ve istifası kabul edilerek, 18 Nisan 2006 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilmiştir."

Sabah Gazetesi'nde çıkan manşet haberde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Eğitim Daire Başkanı Tuğamiral Şems Aktuğ'un, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne muayene için gittiği, burada bir doktorla tartıştığı, bunun üzerine Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün, Tuğamiral Aktuğ'u arayarak tartıştıkları, bunun üzerine Tuğamiral Şems Aktuğ'un istifa ettiği bilgisine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber