Bakanlığa giden hakaret mektuplarının arkasından BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanı çıktı

Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda soruşturmaların ardı arkası kesilmiyor. Bakanlıkta üst düzey görev yapan yaklaşık 50 bürokrata isimsiz ve hakaret dolu mektupların gönderildiği öğrenildi. Bakanlık, Teftiş Kurulu'nun bunun üzerine bir araştırma başlattığı belirtildi. Yapılan araştırma sonucunda mektupların, BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Karbeyaz tarafından postaya verildiği iddia edildi.

Bakanlık Müsteşarı Sami Demirbilek, eski BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bilgiç, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya ile Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'un da içinde bulunduğu bazı üst düzey bürokratlarla ilgili olarak 'hakaret' içeren cümlelerin yer aldığı mektupların, geçen aralıktan sonra mart ayında da ikinci kez gönderilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı soruşturma raporunu önceki gün (Perşembe) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e sunduğu öğrenildi.

İki ayrı zamanda gönderildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanı'nın gönderdiği belirtilen "isimsiz" küfür mektupları skandalı ile çalkalanıyor. İddialara göre, Aralık 2005 tarihinde Enerji Bakanlığı'nın üst düzey yöneticilerinin hemen hemen hepsine küfür ve suçlamalarla dolu isimsiz mektuplar geldi. Başta fazla önemsenmeyen bu mektuplar mart ayında tekrar gelince Bakanlık teftiş kurulu harekete geçti.

Bahçelievler postanesinden gönderildi

Soruşturma kapsamında, zarfların üzerinde damgası bulunan Bahçelievler-PTT şubesinden, bir yazı ile mektupların postalandığı 29 Mart tarihine ilişkin kamera kayıtları istendi. Kamera kayıtlarının 1 haftalık olduğu ve bu nedenle mektupların bürokratların eline ulaşmasından hemen sonra, PTT'den görüntülerin istendiği ifade edildi. Kamera görüntülerinin incelenmesiyle birlikte, bu mektupların gönderildiği gün öğle saatlerinde bir kişinin postaneye gelerek birçok mektubu postalamak için gişeye yanaştığı tespit edildi. Görüntülerden bu kişinin BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Karbeyaz olduğunun tespit edildiği iddia ediliyor.

Ekip çalışması

Mektupta, çok ağır küfürlerin yer aldığı ve hakaretlerin bulunduğu, mektupta hakaret edilen bürokratların ise daha çok isimleri ile anıldığı iddia edildi. Mektupta, Uzanlar'la ilgili Libananco olayının da adı geçtiği, bazı bürokratlara karşı masonluk suçlamalarının yer aldığı da kaydedildi. Soruşturma kapsamında; Karbeyaz'ın mektupları postaladığının tespit edildiği gün ve saatte BOTAŞ'daki makamında bulunmadığının tespit edildiği de savunuldu. Bunun üzerine harekete geçen Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın hazırlayarak sunduğu raporun Bakan Güler tarafından onaylanması bekleniyor.

Raporda Bakan Güler'e, mektupları gönderdiği ileri sürülen Karbeyaz'a disiplin cezası vermesi için öneride bulunulduğu kaydedildi. Raporun gelecek hafta içinde onaylanması bekleniyor. Teftiş Kurulu'nun yaptığı tespitlerde, bilgisayar ile yazılan ve herkese gönderilen 'bir örnek' mektupların arkasında tek bir kişinin bulunmadığı ve bunun bir ekip işi olduğuna yönelik tespitlerin de yer aldığı ileri sürüldü.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber