Yalçın: Öğretmen bir peygamber varisidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, Eğitim-Bir-Sen'in ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen "Zirveden Yeni Ufuklara" adlı programa katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Öğretmen bir peygamber varisidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye'de huzurun yakalanması manasında tekrar sağduyu çağrısında bulunuyoruz."

Eğitimde şiddet tartışmaları

Eğitimde şiddet konusunun son dönemde tartışılmaya başladığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Cennet bir ülkede cinnet bir topluma doğru yol alıyoruz. Bu toplumun tamamını kaygılandırdığı gibi eğitimcileri de kaygılandırıyor. Çünkü öğretmeni hedef alan şiddet olayı toplumu tehdit eden en önemli hadisedir. Eğer şiddet öğretmene kadar uzanmışsa bu ailenin de anne babanın da güvende olmadığını gösterir. Çünkü öğretmen bir peygamber varisidir. Dolayısıyla yaptığı meslek kutsal bir meslektir. Bu anlamda çocuk gözünü karartabiliyor ve şiddete başvurabiliyorsa bu geldiğimiz nokta açısından son derece düşündürücüdür. Bunun azaltılmasının yolu da yine eğitimden geçiyor. Bu anlamda eğitimciler olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızın farkındayız. Eğitim sendikası olarak da bu konuyla ilgili yetkililere özellikle çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğretmenleri itibarsızlaştıracak, kamuoyunun önünde tartışılır hale getirecek ve öğretmenlere şiddeti meşrulaştırabilecek söylemlerden, demeçlerden, uygulamalardan ve yasal düzenlemelerden uzak durmak gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber