Polis şefinden kumar itirafları

Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Sevinç'in haberi

İstanbul'da kumarhane haline getirilen villalar konusunda polisin eli kolu bağlı. Üst düzey bir yetkili, 'Mesken oldukları için gece basamıyoruz, suç üstü yapamıyoruz. Es kaza yakaladıklarımız da cezası az olduğu için hemen yenisini açıyor' diye yakındı. İşte ismini vermek istemeyen yetkilinin itirafları...

İstanbul'da bu işi yapanların sayısı 10-15 kişiyi geçmez. Bunların hepsi de eski kumarhane işletmecileri. Aralarında mafyadan isimler de var. Ama bunlar genelde başkalarının ismiyle kumarhane açıp işletiyor. Bunlarla mücadelemiz çok sıkı bir şekilde devam ediyor. Kumar oynatanları yakalayıp, rulet makinelerine el koyuyoruz ama adam küçük bir para cezasıyla hapse girmekten kurtulup başka yerde yeni bir yer açıyor. Kadıköy'deki Taç Spor Kulübü Tesisleri'ndeki Sofra Kültür Lokali'nde kumar oynatıldığı ihbarını aldıktan sonra, ilk olarak 2004 Ocak ayında bastık, makinelere el koyduk ve suçluları yakaladık. Adam para cezasını ödeyip, kurtuldu sonra yeniden burayı işletti. inanır mısınız bu yere 22 operasyon yaptık. Şimdi biz başka ne yapabiliriz ki?

GÜNEŞ DOĞAR DOĞMAZ BASIYORUZ

Kumarhane işletenler genelde villa tipi evleri ve dernek lokallerini tercih ediyor. Villa 'mesken' sayıldığı için ancak savcılıktan arama izni çıkartarak operasyon düzenleyebiliyoruz. Kumar gece oynanıyor. Biz de operasyon için savcılığa gece arama izni için başvuruyoruz ama maalesef çoğu savcı talebimizi geri çeviriyor. Diyor ki, "Villa mesken. Ya orada aile yaşıyorsa. Gece izni vermem. Gel gündüz vereyim". Gündüz de suçüstü yapamıyorsun. Biz de mesela sabah erken güneş tam doğmak üzereyken ya da akşam güneş daha yeni batarken aldığımız gündüz izniyle buralara girip operasyon yapabiliyoruz.

RULET MAKİNELERİ İMHA EDİLMELİ

Rulet makinelerine el koyuyoruz. Adli merciler bu makineleri, bazen yakaladığımız adamların avukatlarına yedi emin olarak teslim ediyor. En büyük hata da bu. 1072 Sayılı Kanuna göre rulet makinelerinin bulundurulması, satılması ve kullanılması yasak. Madem yasak, o zaman imha edilsin. Şimdi uyuşturucu ve silah da yasak. Onlar imha ediliyor.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber