Vekil olamayan Diyanet personeli, eski görevine geri dönemez

Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre, aday olmayan veya seçilemeyen Diyanet personeli, eski görevlerine geri döndürülmemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekil olamayan Diyanet personeli, eski görevine geri dönemez

Diyanet İşleri Başkanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliği 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle değişmiştir.

Eski yönetmelikte yer alan hüküm yeni yönetmelikte de aynen korunmuştur. Buna göre, seçimler için istifa eden ancak aday gösterilmeyen veya seçimi kaybedenler eski görevlerine geri dönememekte ancak kazanılmış hak aylıklarına uygun bir kadroya atanmaktadır.

Yönetmelikte yer alan hüküm şu şekildedir:

"Madde 25 - (1) 633 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi gereğince milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday veya aday adayı olmak üzere görevinden istifa eden Başkanlık personeli, aday gösterilmemeleri veya seçimi kaybetmeleri halinde eski görev yerlerine dönemezler; bunlar kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanırlar."

Bu hükme göre örneğin, seçimler için A ilindeki müftülük görevinden istifa eden bir Diyanet personeli eğer seçilemezse A ilindeki müftülük görevine geri atanmayacaktır. Bu kişi kazanılmış hak aylığına uygun olarak başka bir ildeki müftülük görevine atanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber