Ebe doğum iznine ayrılınca..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Divan köyünde, 10 yıl aradan sonra hizmet vermeye başlayan sağlık evinin, geçen aylarda göreve başlayan ebenin kısa süre sonra doğum iznine ayrılması nedeniyle yeniden kapandığı bildirildi.

İlçeye 45 kilometre uzaklıktaki 75 haneli köyde vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin aksamaması için yeniden personel ataması yapılmasını istiyor.

Divan köyü Muhtarı Hamza Öngüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık evinin kendi köylerinin yanı sıra çevre köylere de hizmet verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Sağlık evinden bugüne kadar yeterli oranda yararlanamadıkları için hastalarını kendi imkanlarıyla şehir merkezine götürmeye çalıştıklarını belirten Öngüç, bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını, hastanelerdeki yoğunluğu da arttırdığını söyledi.

Şu ana kadar çeşitli nedenlerle kapalı kalan sağlık evine ait binanın bakımsızlık nedeniyle dökülmeye başladığını, bazı tıbbi malzemelerin de eskidiğini savunan Öngüç, şöyle konuştu:

''10 yıl aradan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan sağlık evimiz, geçtiğimiz aylarda göreve başlayan ebenin kısa süre sonra doğum iznine ayrılması nedeniyle yeniden kapandı. Yıllar sonra (sağlık evi faaliyete girdi) diye sevinmiştik, ancak sevincimiz yarım kaldı. Sağlık hizmetlerinin aksamaması için köyümüze yeniden personel ataması yapılmasını ve sağlık evi binasının onarılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her konuda fedakarlık yapmaya hazırız.'' İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri de ebenin doğum izninden sonra yeniden eski görev yerine verileceğini, sağlık evine ait binanın onarımına gelecek günlerde başlanacağını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber