Memurlar Ankara'da miting düzenleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümete mesaj vermek için 26 Ağustosta Ankara'da büyük bir miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde basın toplantısı düzenleyenFahrettin Yokuş, 15-30 Ağustos tarihlerinde memur sendikaları ile hükümet arasında 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağını hatırlattı.

Yokuş, ''Şu anda bir memurun asgari geçim rakamı 930 YTL'dir. Bu rakam yıl sonunda 1150 YTL'ye ulaşacaktır. Bu nedenle 850 YTL olan ortalama memur maaşı 1150 YTL'ye yükseltilmeli. Bu, toplu sözleşmede masaya getirilecek, olmazsa olmaz şartlarımızdan biri olacaktır'' dedi.

Toplu sözleşme masasına, memurların grev ve toplu sözleşme hakkının da getirileceğine işaret eden Yokuş, şunları söyledi:

''Grev ve toplu sözleşme hakkını istiyoruz. 2006 yılı enflasyon farkları 2007'nin hemen başında ödenmeli. Bu yıl hedeflenen enflasyon çerçevesinde yüzde 5 zam alan memurlarımızın maaşı bugün itibariyle yüzde 1 erimiştir.''

Toplu sözleşmeden yaklaşık 12 milyon insanın yararlanacağını vurgulayan Yokuş, ''Bugüne kadar yaşanan gelişmeler sonunda memurlarımızın alım gücü günden güne düşmüş, memurlarımız hak ettiğinialamaz hale gelmiştir. Yaşanan gelişmeler, memurlarımızın yüzde 32'sini açlığa, yüzde 60'ını da yoksulluğa mahkum etmiştir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber