Eski imam dolandırıcılık turunda

Haber Giriş : 11 Ağustos 2006 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DİYANET-SEN GENEL MERKEZİNDEN AÇIKLAMA

11.08.2006 tarihinde sitenizde yayınladığınız ?Eski İmam Dolandırıcılık turunda? başlıklı haberde adı geçen Halil İbrahim YAĞMUR 'un Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikamız (DİYANET-SEN) ile geçmişten bugüne hiçbir ilişkisi olmamıştır. 3

Diyanet-Sen Üyelik kartı ile dolandırıcılık yaptığı iddiası asılsızdır.Sendikamız üyelik kartının kullanılması söz konusu değildir.Hatanın düzeltilerek sitenizde yayınlanmasını önemle rica ederiz.

DİYANET-SEN GENEL MERKEZİ


KASTAMONU'nun Araç ilçesine bağlı Uğur Köyünde imamlık yaparken, disiplinsiz davrandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı için Mayıs ayında istifa eden Halil İbrahim Yağmur'un, Adapazarı'ndan kiraladığı otomobille Karadeniz bölgesinde dolandırıcılığa çıktığı iddia edildi. Gittiği yerlerde kedisini imam olarak tanıtan Yağmur'un, meslektaşlarından yardım topladığı öne sürüldü. Eski imam akkında Araç ilçe Müftülüğü'ne ihbarlar gelince, imamlıktan ayrıldığı ve dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan Halil İbrahim Yağmur için valilik aracılığıyla 81 ilin müftülüklerine uyarı yazısı gönderildi.

Alınan bilgilere göre, Kastamonu'nun Araç ilçesi Uğur Köyü'nde imamlık yapan 40 yaşındaki Halil ibrahim Yağmur hakkında, ezan okumadığı ve disiplinsiz davrandığı gerekçesiyle müftülük tarafından soruşturma açıldı. 4 Mayıs 2006 tarihinde görevinden istifa eden Yağmur, daha sonra Adapazarı'na gelerek otomobil kiraladı. 3 günlüğüne Haluk Konulap'ten 54 TP 4 plakalı otomobili kiralayan eski imam, aradan 3 gün geçmesine rağmen aracı geri getirmeyince Haluk Konulap müftülüğe başvurdu. Konuralp, ?Bana cenazesi olduğunu gecikeceğini söyledi. Yine gelmeyince Araç ilçesine gittiğinde ne göreyim bizim imam herkesi dolandırmış. Araç müftülüğüne gittim. Müftülük yetkilileri disiplinsiz hareketlerden dolayı atılmak üzereyken istifa ettiğini söylediler. Orada kaldığı iki gün içerisinde, benim arabayla il il ilçe ilçe gezerek köy imamları ve vatandaşlardan ?Camiye yardım topluyorum' diyerek yardım topladığını öğrendim. Şu ana kadar 20'ye yakın kişiyi dolandırmış. Ben de kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum'' dedi.

HER GÜN İHBAR GELİYOR

Araç ilçe Müftüvekili Muhsin Safran, eski imamın karıştığı dolandırıcılık olayları üzerine Valilik aracılığıyla Türkiye genelindeki 81 ilin müftülüklerine uyarıda bulunduklarını belirterek, ?Cebinde Diyanet-Sen Sendikası'na bağlı sendika kartıyla Adapazarı'ndan kiraladığı otomobille Karadeniz'de il il dolaşıp imamlardan vatandaşlardan ?Cenazeye gidiyordum. Asker ziyaretine gidiyordum. Yolda kaldım'' gibi yalanlarla para topluyor. Her gün bize para kaptıranlardan ihbarlar geliyor. Son olarak Giresun'un Tirebolu ilçesindeki bir imamdan 110 YTL almış. Bu imama tüm din görevlilerinin dikkat etmesi için de biz müftülüklere uyarıda bulunduk'' diye konuştu.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber