Hakkari'ye Devlet hastanesi temeli atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de görev yapmakta olan doktorlara seslenen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, "Artık her gün hastaları Van'a hasta sevk etmeyiniz. Bu kadar hekimsiniz. Yeriniz dar, koşullarınız yetersiz olabilir. Ama her gün 5 ambulans Van'a gidiyor. Hastalarınıza iyi bakın ve göndermeyin" dedi.

Dağgöl Mahallesi'nde bulunan eski hastanenin yerine yapılacak olan 150 yataklı Hakkari Devlet Hastanesi'nin temeli düzenlenen törenle Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekilleri Mustafa Zeydan ve Fehmi Öztunç, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rustem Zeydan tarafından atıldı. 2007 yılının sonbahar aylarında tamamlanması planlanan 7 katlı ve 8 bloktan oluşacak hastanenin AB standartlarına göre modern bir şekilde yapılacağı bildirildi. Temel atma töreninde bir konuşma yapan AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın Hakkari'de açılması gündemde olan eğitim fakültesinin açılmasını arzu etmediğini öne sürdü. Rektör Aşkın'ın istemesi durumunda Hakkari'ye eğitim fakültesinin açılmaması için hiçbir nedenin olmadığını iddia eden Mustafa Zeydan, "Eğer Rektör Aşkın isterse Hakkari'ye eğitim fakültesi açılır. Açılmaması için hiçbir eksiğimiz yoktur. Ama bu yıl ne pahasına olursa olsun fakülteyi açacağız" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan ise Hakkari başta olmak üzere birçok yörede yeşil kart sahibi vatandaşların sayısının fazla olduğuna dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı olarak, 'Sağlıkta Dönüşüm' projesi çerçevesinde vatandaşların çok kolay ulaşabileceği kaliteli sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydeden Rüstem Zeydan, "Yıllardan beri bu bölgede yaşayan vatandaşa hizmet götüremedik. Sağlık çalışanları olarak bunun bilincindeyiz. Sağlık sorunlarını çözmek için sözleşmeli personel sistemini devreye soktuk. Hakkari'de 38 uzman hekim görev yapmaktadır. Bazı hekimlerin sosyal ve konut sorunları vardır. İnşallah bunları da çözeceğiz. Bölgede çalışan sağlık personelinin istihdamına yönelik program ve projelerimiz bulunmaktadır. Burada Sağlık Meslek Liseleri'nde okuyan gençlere istihdam sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber