Torpili kaldıran Meclis, iki yıldır 50 personel alamadı

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, 50 uzman yardımcısı alabilmek için 3'üncü kez merkezî sınav açıyor. Yaklaşık 5 bin personelin çalıştığı Meclis'te daha önce milletvekillerinin referanslarıyla işe yerleştirme yapılırken, son yasama döneminde torpil kalkarak sınav mecburiyeti getirildi.

50 personel için yapılan ilk iki sınavda istenen barajı 35 kişi geçebildi. Kasım ayı başında ise kalan 15 uzman yardımcısının alınması için yeni bir sınav yapılacak. Sınava katılabilmek için adayların iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, endüstri ilişkileri veya hukuk fakültesi mezunu olmaları ve KPSS'den 70, KPDS'den ise 80 puan almış olmaları gerekiyor. Yazılı sınavı geçenleri ayrıca sözlü sınav bekliyor. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yeğeni İbrahim Arınç da başarılı olamadığı için uzman yardımcısı olamadı.

2004 Ekim'inde açılan ilk sınav sonucunda hukuk mezunu 25 uzman yardımcısı kadrosu doldu. Ancak, iktisat, işletme, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi, endüstri ilişkileri ve istatistik mezunlarından oluşacak 25 kişilik kadronun bir bölümü hâlâ boş. Bu alanda ilk sınava giren 900 kişiden 7'si başarılı oldu; fakat 3'ü mülakatta elenince 4 kişi yerleştirildi. Geçen yılın temmuz ayında yapılan KPSS'den en yüksek puanı alan 112 kişi mülakata çağrıldı; ancak hiçbiri işe alınmadı. Bunun üzerine kasım ayında yeni bir sınav yapılması kararlaştırıldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber