Bursa SGK'da 325 bin dinleme kaydı bulundu

Bursa'daki SGK binasına geçtiğimiz kasım ayında baskın yapan polis, çok sayıda bilgisayara el koymuştu. Paralel örgütün SGK imamı olduğu belirtilen T.Y.'nin bilgisayarında 325 bin dinleme kaydı bulununca operasyon genişledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa SGK'da 325 bin dinleme kaydı bulundu

Bursa'daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nün telefon santraline paralel ihanet çetesi üyelerince dinleme cihazı yerleştirilmesi iddiasına ilişkin geçen yıl kasım ayında yapılan inceleme sonucu açılan soruşturmada 5 ilde 10'dan fazla zanlı gözaltına alındı. SGK baskınında çok sayıda bilgisayara el koyan polisin aradan geçen zaman süresince ulaştığı veriler adeta dudak uçuklattı.

KRİPTOLU TELEFONU VAR!

Paralel örgüte bağlı 'SGK imamı' olduğu belirtilen T.Y.'nin, tek başına dinleme santrali gibi çalıştığı ortaya çıktı. Kurumda taşeron olarak çalıştığı öğrenilen T.Y.'ye ait bilgisayarda tam 325 bin görüşme kaydının depolandığı belirlendi. Kurumun telefon santraline dinleme cihazı yerleştirildiği ihbarları üzerine 5 Kasım 2014'te kuruma bir baskın düzenlenmişti. Yapılan soruşturmada, paralel örgütün, kurum dışından birine SGK çalışanı gibi gösterip bilgisayar şifresi verdiği, SGK'ya alınan santral telefonunun iç-dış tüm görüşmeleri kayıt altına aldığı ve depoya kaldırılan tüm malzemelerin kaybolduğu tespit edildi. Kendisine kriptolu telefon tahsis edilen ve kurumdaki birçok sorumludan daha fazla yetkiyle donatıldığı belirlenen T.Y.'nin bilgisayarında 325 bin dinleme kaydının bulunması üzerine soruşturma derinleştirildi. Paralel örgütün, kurum santraline yerleştirdiği cihazla elde edilen dinleme kayıtlarını T.Y. kanalıyla elde edip arşivlediği belirtiliyor.

BORÇ SİL 'HİMMET' İSTE

Bu kayıtları 'himmet' toplamak için şantaj aracı olarak kullanan örgütün resmi evraklar üzerinde sahtekarlık da yaptığı, bazı SGK'lıların borçlarını usülsüz olarak silerek haksız kazanç elde ettiği kaydedildi. Örgütün, devlete borçlarını sildiği SGK'lılardan şantaj kayıtlarıyla haraç topladığı da ifade ediliyor. Skandal soruşturmaya ilişkin dün 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında bazı SGK müdürlerinin de bulunduğu 10'dan fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği söyleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber