'Bakan Eker'in akrabalarının HDP'ye geçtiği' iddiası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabalarının HDP'ye geçtiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bakan Eker'in akrabalarının HDP'ye geçtiği' iddiası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabalarının HDP'ye geçtiği yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

Bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberde adı geçen ve Bakan Eker'in akrabası olduğu ileri sürülen Selahattin Alphan, yaptığı açıklamada, kendisiyle yapılan mülakatın çarpıtıldığını belirtti.

"Haberin başlığı ile haberin içeriği arasındaki bağ gerçeklikten uzaktır" diyen Alphan, şöyle dedi:

"Haberin sansasyonel ve ilgi çekici olması için bu başlık seçilmiş. Haberin ilgi çekmesi ve yankı uyandırması için 'Bakan Eker'in akrabaları HDP'ye geçti' başlığı atılmıştır. Bakan Eker ile akrabalık bağımız temsilidir, yakın akrabalığımız yoktur. Annesi ile aynı köyden olduğum için böyle bir akrabalık inşa edilmeye çalışılıyor. Sadece ilgi çekmek, popüler olabilmek için inşa edilen haber ve demeçlere itibar edilmemelidir."

Bölgede huzur ve barışa hasret kalındığını sözlerine ekleyen Alphan, "Bölgede huzur ve refahın sağlanması için çaba sarf eden tüm kesimleri destekliyorum. Artık annelerin gözyaşları akmasın. Seçimler huzurlu bir ortamda tamamlansın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber