Meclis'e yeni dönem için yepyeni tesis

Meclis'te "tabur" döneminden kalan Bahçe restoran pazar günü son kez misafirlerini ağırladı. Beştepe'deki Ala Yaşam Merkezi, Meclis'in yeni sosyal tesisi olarak kullanılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'e yeni dönem için yepyeni tesis

Şebnem Hoşgör

Meclis, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayacak 25. dönemiyle birlikte yeni bir sosyal tesise kavuşuyor. Meclis yeni dönemde milletvekilleri ve ailelerini Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin TBMM'ye devretteği, bünyesinde yüzme havuzundan, squash salonuna, fitness salonundan, futbol sahasına pek çok etkinlik alanına sahip yeni sosyal tesisinde ağırlayacak.

TBMM'de askeri taburun Meclis dışına çıkarılmasının ardından, Tabur Komutanlığı Gazinosu olarak hizmet veren sosyal tesis, Bahçe Lokantası'na dönüştürülmüştü. Ancak özellikle Ramazan ayında milletvekillerinin iftar davetleri için yoğun rağbet ettiği lokantaya personel ve yakınlarının da akın etmesi Meclis yönetiminde rahatsızlık yarattı. Bunun üzerine "güvenlik zaafiyeti" yarattığı gerekçesiyle tesisin kapatılmasına karar verildi. Bahçe Lokantası Pazar günü son kez misafirlerini ağırladı. Dün itibarıyla da resmen faaliyetlerine son verdi.

Yeni adres Beştepe

Geçen dönem milletvekilleriden yoğun şekilde gelen aileleriyle birlikte hem yemek yiyip hem spor yapabilecekleri hem de doğa içinde zaman geçirebilecekleri yeni sosyal tesis talebi üzerine ilk etapta Meclis yönetimi mülkiyeti Tütün ve Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Meclis'e tahsis edilen AOÇ arazisi üzerinde Kongre ve eğitim Tesisi kurmak istedi. Ancak bu proje yargı sürecine takılınca TBMM yönetimi yeni yer arayışına başladı. Bu yönde yapılan görüşmeler sonucunda Ekim 2014'te Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla, içerisinde restoran, fitness salonları, yüzme havuzu gibi alanların yer aldığı, belediyenin kullanımındaki Beştepe'deki Ala Aile Yaşam Merkezi'nin TBMM'ye devrine karar verdi. Beştepe'deki tesis, bünyesindeki tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmet sunmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber