Bahçeli: Devlet kesesinden cömertlik olmaz

Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı üzerinden Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, "Sana göre devletin malı deniz, hırsızın ve haram yiyenlerin cebi derindir" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli: Devlet kesesinden cömertlik olmaz

ÖNDER YILMAZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e alınan ve tartışma konusu olan lüks Mercedes aracının iadesiyle ilgili sözlerine sert tepki göstererek, "Devlet kesesinden cömertlik olmaz" dedi.

Bahçeli, seçim mitingleri kapsamında dün Nevşehir'de özetle şöyle konuştu:

- Vatanı SATMAK BAŞARI OLDU: Davutoğlu madem Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edecektin sınırlarımıza 38 kilometredeki eski yerini nasıl bir korkaklıkla terk ettin. Vatan topraklarını gece yarısı operasyonuyla nasıl bırakıp kaçtın? Türbeyi ve saygı karakolunu bombalarken aklın neredeydi, vicdanın kimlere teslim etmiştin, vatanı satmak ne zaman zafer başarı olarak sunulmuştur.

- YATACAK YERLERİ YOK: Suriye'nin Eşme köyüne gittin, peki kimleri devreye soktun, kimlerden izin ve icazet aldın? Bölgedeki PKK'lı teröristlerin hakimiyet kurmasından, türbenin yeni yerine yakın bir mesafede İmralı canisinin posterleri ve örgütünün paçavralarının dalgalanmasından hiç mi rahatsız olmadın? Şah mat diyerek mat olan ve vatanımıza sırt dönen bu iki müflis şahsiyettir. Bunların yatacak yeri sığınacak limanı kalmamıştır.

- Libya OLAYI KEPAZELİK: Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırı verilen notalarla geçiştirilmiş, sözde diplomatik girişimlerle durum idare edilmiştir. Gemimiz saldırıya uğramıştır, uçaklarımız düşürülmüştür. Bu ne kepazeliktir?

- DEVLETİN MALI DENİZ: Rize'de diyor ki, 'Benim bilgim olsa, ben derdim ki, Mehmet Hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun?' Sizlere kuru ekmeği bile fazla bulanlar, piyasa fiyatı 1 milyon lira olan bir Otomobilin alınmasına sıcak bakıyor, normal görüyor. Erdoğan da, 'ne var bunda' diyor. 17-25 Erdoğan'a sesleniyorum, sana göre devletin malı deniz, hırsızın ve haram yiyenlerin cebi derindir. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na otomobil almak istiyorsa, buna da meraklıysa, bankalardaki milyarlarından küçük bir bölümünü buna ayırmasında hiçbir mahzur yoktur. Devlet kesesinden cömertlik yapmak kimsenin haddi değildir.

'Defterlerini düreceğim'

Bahçeli Aksaray Hükümet Meydanı'ndaki mitingte ise Ak Parti iktidarı ve yolsuzluk yapanların defterini bir bir düreceğini belirtirken, yedikleri haram lokmaları kursaklarından çıkaracağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber