'Demiryollarını rekabete açmak istiyoruz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aydın: - "Havacılıkta gösterdiğimiz başarılı örneği, eminim ki Türk insanın kabiliyeti ve birikimiyle demiryolu sektöründe de göstereceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Demiryollarını rekabete açmak istiyoruz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, havacılık sektöründeki başarılı örneğin, Türk insanının kabiliyeti ve birikimiyle demiryolunda da gösterileceğini söyledi.

Aydın, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün Kurumsal Yapısının Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi açılış toplantısında yaptığı konuşmada, demiryolu sektörünün serbestleşmesi konusunda yapılan çalışmalara değindi.

Demiryollarını serbestleştirerek rekabete açmak istediklerini belirten Aydın, sektörde yer almak isteyen kuruluşların gerekli şartları tamamlaması durumunda işletmecilik yapabileceğini ifade etti.

Talat Aydın, serbestleşmeyle beraber Türkiye ekonomisine yeni bir unsurun katılacağının altını çizerek, "Havacılıkta gösterdiğimiz başarılı örneği eminim ki Türk insanın kabiliyeti ve birikimiyle demiryolu sektöründe de göstereceğiz. Diğer serbestleşen ülkelerden, AB'deki en iyi üç örnekten biri olacağız. Bizim bu alandaki ürettiğimiz ekonomi de bugünkü değerinin 2 yıl içerisinde iki misline çıkacak. Bu konuda hiçbir tereddütüm yok" diye konuştu.

- "Etkin ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Vekili Erol Çıtak da demiryolu taşımacılığını özel sektörün hizmetine açarak daha etkin ve kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Demiryolu sektöründe oluşacak yeni yapıya ilişkin bilgi veren Çıtak, TCDD Taşımacılık AŞ'nin, tren işletmecisi olarak hizmet vereceğine dikkati çekti. Çıtak, sektörde düzenleme ve denetleme yapan bağımsız bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, söz konusu yapının AB ile uyumlu olacağını da kaydetti.

Bütçesi 2,3 milyon avro olan projenin genel amacı, ekonomik, hızlı, emniyetli ve kaliteli demiryolu taşımacılık ve altyapı hizmetlerinin çevreye duyarlı bir şekilde verilmesinin sağlanması olarak belirlendi.

Söz konusu projenin özel amaçları arasında, bakanlığın kurumsal teknik ve idari kapasitesini artırmak, demiryolu sektörünün AB müktesebatıyla uyumlaştırılması ve Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün kapasitesinin artırılarak rekabetçi, şeffaf ve etkili bir demiryolu sektörünün oluşumunu kolaylaştırmak yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber