'Paralel yapı dinlemelere 'One Minute' ile başladı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Dinleme kararlarının alındığı zamanlara bakıp, geriye doğru gidince hepsinin başlangıcına dair tarih var. Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' konuşması" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Paralel yapı dinlemelere 'One Minute' ile başladı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Dinleme kararlarının alındığı zamanlara bakıp, geriye doğru gidince hepsinin başlangıcına dair bir tarih var. Ondan önceye hiçbiri geçmiyor. Nedir bu tarih? Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki o 'One Minute' konuşması" dedi.

Şentop, Lescon Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Şentop, Türkiye'nin ekonomik, siyasi istikrarıyla uluslararası itibarının, 2002'de AK Parti'nin hükümete gelmesiyle gerçekleştiğini ifade ederek, ancak ülkenin siyasi yapısının esasen böyle bir tabloyu her zaman mümkün kılmadığını söyledi. Şentop, AK Parti'nin varlığı, politikaları, milletin teveccühüyle bunu mümkün kılan bir tablo meydana geldiğini anlatarak, "Şimdi, Türkiye'deki bu tabloyu, siyasi istikrarı, onun ortaya çıkardığı ve ona dayanan ekonomik istikrarı, uluslararası itibarı garantiye alacak bir sistem önerisiyle bu seçime giriyoruz esasen. Başkanlık dediğimiz hadise budur" diye konuştu.

Seçimde parlamentonun seçileceğine işaret eden Şentop, şu anki sistemin milletin doğrudan hükümet seçmesine müsait olmadığını kaydetti.

Şentop, AK Parti'nin bu seçimde de oyların çoğunluğunu alarak hükümeti kuracağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ancak 1999 seçimlerine giderken akşam sandıklar açıldı ve hükümet yok. Uzun bir zaman hükümet kurmak için çalışıldı. 1991'de, 1995'te aynı şey. Bu sistemin, şu an Türkiye'nin içinde bulunduğu sistemin özelliği bu. Hükümet seçmiyorsunuz, parlamento seçiyorsunuz. Bir belirsizlik var iktidar, yürütme bakımından. Başkanlık sistemi bu belirsizliği ortadan kaldırıyor. Eğer Başkanlık sistemi olsaydı 7 Haziran'da parlamento için bir oy kullanacağız bir de hükümet için oy kullanacaktık. Yüzde 50'yi geçen hükümeti kurabiliyor."

Mustafa Şentop, seçimlere giderken Türkiye'yi yönetme iddiasında bulunan tek partinin AK Parti olduğunu belirterek, "Başka parti yok. Diğer partilerin böyle bir iddiası var mı? Peki bir sürü beyannamelerinde vaatler veriyorlar. Bu vaatleri ne zaman yapacaklar? Eğer bir parti 'tek başına iktidar olacağım diyorsa' seçim beyannamesini dikkate alalım. Eğer yoksa beyannamesini okumaya bile gerek yok" diye konuştu.

"Paralel yapı yerel seçimlerde devreye sokuldu"

Şentop, özellikle yerel seçimlerde "paralel yapının" devreye sokulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sadece 17-25 Aralık değil, daha öncesi var. 7 Şubat 2012'de paralel yapının MİT Müsteşarına yaptığı operasyon var. Dinleme kararlarının alındığı zamanlara bakıp, geriye doğru gidince hepsinin başlangıcına dair bir tarih var. Ondan önceye hiçbiri geçmiyor. Nedir bu tarih? Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki o 'One Minute' konuşması. O tarihten önce hiçbir soruşturma, dinleme kararı yok. Tayyip Erdoğan Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanına 'One Minute' dedi. Bu 'bir dakika' demek ama söyleyiş tarzına, yerine, kime söylediğine bağlı. Uluslararası platformda İsrail Cumhurbaşkanına, ilk defa dünyada yüzüne karşı bir siyasetçi söylüyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyoruz ya aslında o 5'in her biri aslında dünyaya hükmediyor. Böyle bir dünya düzeni var. Böyle bir dünya düzeninin kuruluş sebebi de esasen İsrail'in güvenliğini teminat altına almak. İşte bu, dünyada İkinci Dünya Savaşı sonrası düzenine ilk meydan okumadır ve bu düzenin değişmesi yönünde yüksek sesle dile getirilmiş ilk adımdır."

Bunun rahatsızlık doğurduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bertaraf etmek için hareket geçildiğini aktaran Şentop, "Ancak bu planın Türkiye'de icrası lazım. Bunu kim icra edecek. Eskiden askerler vardı, öyle bir uygulama artık imkansız hale geldi. O zaman örgütlü bir güç aradılar Türkiye'de. Belki polis içinde, jandarma, hakimler ve savcılar içinde örgütlenmiş bir yapı. Bu işin taşeronunu onlara verdiler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber