Duygusal bilgisayarlar geliyor!

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle çağ atlayan bilgisayarlar, artık insanların duygularını anlayıp ruh halinize göre davranabilecek.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Mayıs 2015 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Duygusal bilgisayarlar geliyor!

Yeni geliştirilen 'Affective Computing' isimli teknolojiyle artık bilgisayarlar insanların duygu durumlarını anlayıp buna göre değerlendirmelerde bulanabilecek. Henüz yeni geliştirilen söz konusu teknolojinin 2030 yılından sonra aktif bir şekilde insan hayatına girebileceği değerlendiriliyor.

Kişiye özel cevaplar

Akıllı bilgisayar ve cep telefonlarıyla tanışan insanoğlu yakın zamanda duygularını da paylaşabileceği bilgisayarlarla iletişim içinde olacak. 2030 yılı için öngörülen 'Affective Computing' isimli teknoloji ile artık bilgisayarlar insanların duygularını ve ruh halini de anlayıp kişiye özel cevaplar verebilecek.

11 milyar farklı işareti algılayacak

Sınırsız hizmet sunabilir hale gelecek olan bilgisayarlar, insan bileğine takılan bir bileklik sayesinde insanların duygu durumlarını tespit edebilecek. Stresli olup olmadığınızı anlayabilen bilgisayarlara kazandırılacak olan duygu temelli davranışlar, 11 milyar farklı işaretle ölçülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber