Memura özürlü çocukları için yardım teklifi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, yatalak hasta çocuğu olan memurlara her ay 52 YTL yardım yapılması için kanun teklifi hazırladı.

Topuz, TBMM Başkanlığına sunduğu Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde, sağlık raporu ile yatalak hasta olduğu belirlenen her bir çocuğu için memura, 1200 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödeme yapılması öngörülüyor.

Teklifin yasalaşması halinde, yatalak bir çocuğu olan memura, her ay yaklaşık 52.48 YTL (52 milyon 480 bin lira) ödenecek.

Teklifin gerekçesinde, memurların yatalak durumunda bulunan çocuklarının tedavilerinin ücretsiz olarak yapıldığı, hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle bu çocukların kısa süre içinde taburcu edildiği belirtildi.

Bu tür hastaya bakılabilecek yeterince rehabilitasyon merkezi bulunmaması nedeniyle evlerinde özel bakım ve rehabilitasyon hizmeti alanların, hastaneye geliş gidiş, beslenme, özel bakım aletleri gibi çeşitli masraflarının memurların aile bütçelerine yük getirdiği vurgulanan gerekçede, teklifle, memurların bakmakla yükümlü olduğu yatalak durumdaki çocuklarına daha iyi bakılması yönünde aile bütçelerine maddi olarak katkı sağlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber