Seyahat Kartlarına ilişkin Adalet Bakanlığı açıklaması

Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.030.İMİ.0.00.01/ 11 ¦ :
U.7.. j/2006 Konu : Seyahat Kartları
.........................................CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
..........................................MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

Cumhuriyet başsavcılıkları ve mahkeme başkanlıklarında çalışıp memuriyet mahali dahilinde seyyar olarak vazife gören bazı personele seyahat kartı verilmesine ilişkin uygulama esasları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

"6245 sayılı Kanununun 48. maddesinde, memuriyet mahali dahilinde seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetlilere belediye otobüslerinde geçerli serbest seyahat kartı verilir.*, hükmü yer almaktadır.

Serbest seyahat kartı verilecek personele ait talepler 5018 sayılı Kanuna göre Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından değerlendirilip Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 06/03/2006 gün ve 3233 sayılı Genelge hükümlerine göre Maliye Bakanlığı tarafından vize edildikten sonra kullanılabilecektir.

Bakanlığımızca sadece zaruri ihtiyaç bulunan büyük şehir merkezlerindeki adliyelerde en fazla 3 personele seyahat kartı verilmesi uygun görülmektedir. Maliye Bakanlığının e-bütçe sistemindeki harcamalar incelendiğinde bazı mahallerin herhangi bir talep ve vize işlemi yaptırmadan bu kanun kapsamında sayılan personelin tamamına sosyal yardım şeklinde genel bir uygulama gibi seyahat kartı ödemesi yapıldığı görülmektedir.

Bu sebeple;
Seyahat kartı verilmesi ihtiyacı zaruri olan Büyükşehir merkezlerindeki adliyelerin 3 personeli geçmemek üzere Başkanlığımızdan talepte bulunmaları, yukarıda belirtilen işlemler yapıldıktan sonra vize edilen kişilere seyahat kartı verilmesi, izinsiz ve vizesiz yapılan bütün seyahat kartı ödemelerinin kaldırılması gerekmekledir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber