İlçedeki tek ambulans Bakan'a tahsis edilince, hasta otomobille taşındı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Kutlugün Köyü'nde 2 metrelik kuyuya düşen 6 yaşındaki oğlu Fethi Oktar'ı boğulmak üzereyken kurtaran baba Metin Oktar, çağırdıkları ambulansın Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a tahsis edildiği için gelmediğini öne sürdü. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bülent Savaş ise Kara Ali istasyonunda görevli ambulansın Bakan Yıldırım için tahsis edildiğini doğruladı.

Baskil İlçesi'ne bağlı Kutlugün Köyü'nde evlerin bahçesinde bulunan 2 metre derinliğindeki kuyuya düşen Fatih Oktar'ı babası Metin Oktar boğulmak üzereyken kurtardı. Oktar ailesi kendilerine en yakın olan Kara Ali bölgesindeki 112 acil servis istasyonundan ambulans istedi. Ancak ambulans olmadığı belirtilince aile yoldan çevirdikleri araç ile Fatih Oktar'ı Fırat Tıp merkezi yoğun bakım servisine kaldırdı.

AMBULANS BAKAN'A TAHSİS EDİLMİŞ

Baba Metin Oktar, Kara Ali 112 Acil İstayonundaki tek ambulansın Bakan Binali Yıldırım'a tahsis edildiği için kendilirene gönderilmediğini öne sürdü. Oktar, ?Şehir merkezinde çok sayıda ambulans bulunurken, neden Bakan'a Kara Ali'deki tek ambulansın tahsis ediliyor'' diye isyan etti.

Elazığ Sağlık müdür yardımcısı Dr. Bülent Savaş ise sadece zaruretten dolayı o bölgedeki ambulansı bakan için görevlendirdiklerini söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber