TOKİ faizi %0.45 yaptı

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek konut kredisi faizleri nedeniyle satışlar azalınca, müteahhitler ve TOKİ, bankaları aradan çıkarttı. Düşük faizle ev satışına başlandı.

Konut kredilerinde bankaların faiz indirim yarışı devam ederken; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) müteahhitlerle anlaşarak faizi yüzde 1'in altına çekti. 6 projede uygulanacak kredilendirmede 12 ay vadeli satışlar için faiz 0.45 olarak belirlendi. 30 aya kadar olan vadelerde faiz 0.95'e çıkarken, 60 ay vadede ise bu oran aylık yüzde 1.2 oldu. Vadelere göre peşinatlar yüzde 25 ila yüzde 35 arasında değişiyor. Ayrıca, 30 ay ve 60 ay vadeli satışlar için, teslimde ara ödemeler de bulunuyor. Bu uygulamanın bankaları aradan çıkartarak, tüketicilere daha düşük oranlı finansman ile ev satmayı hedeflediği belirtiliyor. Mayıs ayında başlayan dalgalanma öncesinde konut kredileri yüzde 1'lere kadar gerilemişti. Bu nedenle banka finansmanı ile ev satmak şirketlere daha cazip geliyordu. Dalgalanma ile yüzde 2'lere kadar çıkan faizler, bugün 1.57'lere kadar gerilese de, hâlâ yüksek bulunuyor.

30 EYLÜL'E KADAR

Bankaların faiz indirimini bekleyerek zaman kaybetmek istemeyen TOKİ ve müteahhitlerin böyle bir işbirliğine gittiği bildiriliyor. Tüketiciler tarafından benimsendikçe uygulamanın başka projelerde de kullanılacağı üzerinde duruluyor. Uygulamadan yararlanmak için son tarih, 30 Eylül.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber