'10 Eylül'de akaryakıt almama' çağrısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), akaryakıt zamlarını protesto etmek amacıyla ''10 Eylül Pazar Günü Akaryakıt Almama Kampanyası'' başlattı.

Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan TÜKODER üyeleri, ''Zamlara seyirci kalma 10 Eylülde akaryakıt alma'' yazılı pankart açtılar.

Ellerinde ''Yeter artık durdurun şu zamları'', ''Seyirci olmaktan bıktık. Fahiş akaryakıt zamlarına hayır'' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan TÜKODER Genel Başkanı Ali Er, Tüketici Dernekleri Federasyonunun (TÜDEF) geçen ay aldığı karar doğrultusunda ''Akaryakıt Almama Kampanyası''nı bugün başlattıklarını söyledi.

Er, Türkiye'nin akaryakıt zamları konusunda ''dünya lideri'' olduğunu ileri sürerek, Türkiye'yi Norveç, İngiltere ve Almanya'nın izlediğini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın, artık ''inanılmaz boyutlarda'' olduğunu savunan Er, zamların Orta Doğu'daki olaylar, dolar kurunun yükselmesi gibi nedenlerle izah edilemeyecek kadar fahiş olduğunu ileri sürdü.

Er, ''Bugünden itibaren akaryakıt zamlarına karşı savaş açıyoruz. Bu sürekli bir kampanyadır. 10 Eylüle kadar her yerde bizi öldüren zamları anlatacağız. 10 Eylülde ise hükümete ihtar vereceğiz. İstasyonlara gitmeyecek, akaryakıt almayacağız'' diye konuştu.

Tüm tüketicileri kampanyaya destek vermeye çağıran Er, ''10 Eylülde bir günlüğüne akaryakıt istasyonlarına gitmeyin'' dedi.

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam da kampanyayı desteklediklerini ifade ederek, akaryakıt zamlarının çiftçiden, çalışanlara kadar herkesi olumsuz etkilediğini söyledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, araçlarına, üzerlerinde ''Daha fazla soyulmak istemiyorum. 10 Eylülde akaryakıt almıyorum'' yazılı afişler ile ''Dikkat! Ben dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorum'' çıkartmalarını yapıştırdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber