Taner Yıldız: Sır değil, aramızda kalsın 78 milyon duydu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet'in Akkuyu Nükleer Güç Santralı projesi ile ilgili manşetten 'İşte sır rapor' başlığıyla verdiği habere tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2015 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taner Yıldız: Sır değil, aramızda kalsın 78 milyon duydu

Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, haberde sözü edilen raporun güncelliğini yitirdiğini belirterek "Özellikle seçim öncesinde bir kısım algı operasyonları oluşturulmak isteniyor. Bu da onun bir parçası. Devlet her evrakını gazetelerle, televizyonlarla paylaşmaz, paylaşmadığı her her evrak da sır demek değildir. Bu sırsa sizin manşetinize nereden geliyor. Bunun sır olmadığını söylüyoruz. 2013 yılında bizim talebimizle Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'na başlatılan ve tavsiyeleri önerileri nedir Türkiye için... Çünkü biz bir nükleer serüvene giriyoruz. 'Bu konuda önerileriniz nedir' diye soruyoruz, bu raporlanıyor" dedi. Raporda bazı kanuni düzenlemeler yapılması tavsiyesinin yer aldığını belirten Yıldız, zaten düzenlemelerin de Meclis'e gönderildiğini söyledi. Bu kadar bilinen konuları gizem içerisinde bir sırmış gibi sunmaya çalışmanın algı operasyonu olduğunun altını çizen Bakan Taner Yıldız, şunları söyledi:

Atıklar Rusya'ya

"Nükleer atıklar nerede olacak deniliyor. Biz bunu internette yayınladık. Uluslararası hükümetler arası anlaşmalarda ve ev sahipliği anlaşmalarında 'nükleer atıklar Rusya'ya gönderilir' deniliyor. Yani bunun herhangi bir sırrı falan yok ki. Yani aramızda kalsın 78 milyon kişi duydu bunu. Belki 10. kez söylüyorum." Nükleer santralde kaza sorumluluğunun işletene ait olduğunu belirten Yıldız "Bu da aynı şekilde hükümetler arası anlaşmalarda yazıyor ve TBMM onayından geçti, yayınlandı. Yani bunu yalnızca Türkiye'deki bir gazete değil Afrika'daki birinin bile elde etme imkanı var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber