'Yurtdışında mobil sandık uygulamasına geçilmeli'

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Külünk, yurtdışında oy kullanımına ilişkin, "Önümüzdeki seçimlerde mutlaka mobil sandık uygulamasına geçmeliyiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yurtdışında mobil sandık uygulamasına geçilmeli'

KAPLAN - KURBANİ GEYİK

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yurtdışında oy kullanımında hedefin 2 milyon olduğunu belirterek, "Önümüzdeki seçimlerde mutlaka mobil sandık uygulamasına geçmeliyiz" dedi.

Külünk, AA muhabirine, yurtdışındaki seçmenlerin oy kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yurtdışında oy verme işlemlerinin ilk olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçekleştiğini anımsatan Külünk, ancak o seçimde seçmenin iradesini yansıtmasında ciddi engellerin bulunduğunu söyledi.

"Randevu sistemi"nin bu engellerin başında geldiğine işaret eden Külünk, "Bu seçimde o engelin kalkmasıyla katılım noktasında vatandaşlarımızın ilgisi daha iyi bir noktada ancak bu yeterli değil. 2 milyon 852 bin seçmenin 1 milyonu aşkını sandığa gitti. Olması gereken 2 milyon hedefinin gerçekleşmesidir ancak bu sonuç bir önceki seçimlere göre iyi bir sonuçtur. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde 2 milyon hedefini yurtdışı seçmenimiz sandığa giderek gerçekleştirecektir" diye konuştu.

"Mutlaka mobil sandık uygulamasına geçmeliyiz"

Külünk, randevu sisteminin bu seçimde aşıldığını ancak bir başka engel bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz vatandaşa 'Gelin burada oy kullanın' diyoruz, halbuki Türkiye'de sandığı vatandaşın ayağına götürüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde mutlaka mobil sandık uygulamasına geçmeliyiz yani Paris'e 300 kilometre mesafede yaşayan vatandaşımızı oy kullanması için Paris'e çağırmak yerine 300 kilometre ötedeki adrese, sandık vatandaşımızın ayağına gittiği zaman 2 milyon hedefini çok rahat bir şekilde gerçekleştireceğimize eminim."

Külünk, yurt dışındaki seçmenin tüm zorluklara rağmen sandığa gittiğini aktararak, "100-300 kilometre ötede oy kullanmak için gitmek Avrupa'da bir büyük iştir. Buna rağmen vatandaşımız yapılan lojistik çalışmalarla sandığa gitmek için büyük gayret gösterdiler, bu takdire şayan ama biz hep daha iyiyi ve asıl büyük hedefi konuşuyoruz. Büyük hedefe yürüyüşte sandıktaki şu anki sonuca 'geçmişe göre iyi' diyoruz. Olması gerekenin henüz yarısındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber