'SSK'nın 80 milyar olan borcunun 3'te ikisi ödendi'

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Günay: - "İhtiyacımız olan şey dünyanın para finansörleri değil, ihtiyacımız olan şey kendi özümüze dönmek. Kendi kaynaklarımız gelişmemiz için yeterli"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'SSK'nın 80 milyar olan borcunun 3'te ikisi ödendi'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Emine Nur Günay, "İhtiyacımız olan şey dünyanın para finansörleri değil, ihtiyacımız olan şey kendi özümüze dönmek. Kendi kaynaklarımız gelişmemiz için yeterli" dedi.

Günay, AK Parti İl Başkanlığınca kent merkezindeki bir otelde düzenlenen "Şehrin Anneleri Platformu" programında, AK Parti iktidarının 13 yılda Türkiye'nin mevcut borcunu ödeyerek, mili geliri arttırdığını söyledi.

AK Parti döneminde hazinenin dış borcunun ödendiğini ve hazinede 135 milyar doların üzerinde para bulunduğunu belirten Günay, "Sosyal Sigortalar Kurumu'nun 80 milyar olan borcunun neredeyse 3'te ikisi ödendi. Son 13 yılda Sayın Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi bu ülke, 1 trilyon 806 milyar dolarlık kaynak kullandı. Bu para nereden geldi? Bu para aslında bir yerden gelmedi. Bu para aslında Türkiye'de hep vardı ama bu para faize, yabancı şirketlerin sözüm ona katma değeri yüksek faturalarına ödeniyordu" diye konuştu.

-"7 Haziran seçimi çok önemli"

Günay, 2002'de toplanan vergilerin yüzde 85'inin faize, yani yurt dışına gittiğini belirtti.

Günay, şöyle devam etti:

"Şimdi ise bu oran tersine döndü. Yüzde 86'sı ülke içinde kalıyor ve yatırımlara gidiyor. Sanırım son 13 yılda ülkemiz bu kadar parayı nereden buldu, çok net ortada. Yani ihtiyacımız olan şey dünyanın para finansörleri değil, ihtiyacımız olan şey kendi özümüze dönmek. Kendi kaynaklarımız gelişmemiz için yeterli. İnşallah ileri teknoloji ürünlerini kendimiz üretmeye başlıyoruz. İnşallah daha güzel yarınlar bizi bekliyor. 7 Haziran seçimi bu nedenle çok önemli. Üretim yaparak büyüyen, milletin iradesine saygı duyan, Türkiye'yi isteyenler ile dışa bağımlı yaşamak isteyenlerin seçimi olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber