Davutoğlu: Böyle bir saldırı açık bir provokasyondur

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kilis mitinginde halka seslendi. Konuşmasında HDP'nin Diyarbakır'daki mitinginde meydana gelen saldırıları kınayan Davutoğlu, "Seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2015 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Böyle bir saldırı açık bir provokasyondur

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kilis mitinginde yaptığı konuşmada, "Bugün Diyarbakır'da birkaç saat önce HDP mitingi esnasında ortaya çıkan patlama konusunda haber alır almaz hem İçişleri Bakanımıza hem valimize gerekli talimatları verdim. Bu işin sorumluları, kaza mı değil mi tetkik ediliyor ama bir patlama söz konusu olduğu için suikast ihtimali, seçimlere dönük bir provokasyon ihtimalini de göz önüne alıyoruz, o çerçevede çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Davutoğlu, "Kim yapmış olursa olsun, ne gerekçeyle yapmış olursa olsun, hangi partiye karşı yapılmış olursa olsun, bu saldırılar demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan saldırılardır. Hepsini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR SALDIRI AÇIK BİR PROVOKASYONDUR"

"Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı olan vatandaşlarımız için sağlık tedbirleri alındı, onlara da acil şifalar diliyoruz" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Her zaman AK Parti olarak tutumumuz ilkesel olmuştur. Kim, nerede, hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddetin karşısında olduk. Burada da seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur. Demokrasimize bir provokasyondur, Türkiye'nin istikrarına dönük bir provokasyondur. Kim olursa olsun yakasından tutup, inşallah adli makamlara teslim etmek için gece gündüz çalışacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber