5 bin euroluk Çinli oto geliyor

Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

vatan

Dünyayı istila eden Çinli markalar, Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. Chery ile anlaşan Mermerler Grubu Çin malı araçları ilk kez Auto Show'da sergileyecek. En gözde model ise 5 bin euroluk ?Q Q? olacak

Dünya otomotiv devlerini tehdit etmeye başlayan Çinli şirketler şimdi de Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. Birçok dev şirket Çin markalarını Türkiye'ye getirmek için yarışırken, ilk distribütörlük haberi Mermerler Grubu'ndan geldi. Şirket, Chery'nin modellerini ilk kez Kasım ayında İstanbul'da yapılacak Auto Show Fuarı'nda sergileyecek.

Türkiye'de Mazda'nın distribütörlüğünü yapan Mermerler Grubu'nun patronu Yüksel Mermer, uzun süredir iki taraf arasında süren görüşmelerin olumlu sonuçlandığının müjdesini verdi. Mermer, ?Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü aldık. Mermerler olarak aldığımız bu temsilcilik, otomobil ithalatının karşılığında Çin'e başta mermer ve deri olmak üzere pek çok mal çeşidinin ihracatını kapsıyor? dedi. Mermer, Chery'nin 5 modelini Auto Show?a getireceklerini, bu nedenle 750 metrekarelik yer kiraladıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN UCUZU

Çin'de 3 bin 400, Avrupa'da ise yaklaşık 5 bin euroluk (yaklaşık 10 bin YTL) fiyatla satılan Chery'nin Q Q modeli hiç kuşkusuz Mermerler'in lokomotifi olacak. Otomobilin Türkiye'deki yüksek vergiler nedeniyle yaklaşık 14 bin YTL'ye gelmesi bekleniyor. Böylece Çinli Chery, Türkiye'nin en ucuz otomobili unvanını da eline geçirmiş olacak. Chevrolet Spark ve Kia Picanto'yu andıran araçta 800 ve 1.100 cc'lik iki farklı motor seçeneği yer alıyor.

52 beygir güç üreten 800 cc'lik modelinin maksimum sürati saatte 140 km. Otomobil, 0'dan 100 km'ye ise 20 saniyede ulaşıyor.

Chery, 53 ülkeye ihracat yapıyor

1997 yılında kurulan Chery Automobile, bugün ulaştığı kapasiteyle Çin'in en büyük üreticileri arasında yer alıyor. Avrupalı tüketicilerle ilk kez 2005'teki Frankfurt Motor Show'da tanışan Chery, ucuz fiyatları sayesinde birden ilgi odağı haline gelmişti. 400 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan şirket, 53 ülkeye ihracat yapıyor. Chery'nin modelleri arasında Tiggo, Eastar, A5, V5, Q Q ve Cowin yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber