Yurttan kaçan genç kızın tüyler ürperten iddiaları

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'dakİ Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Vali Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu'nda yaşanan 'yurttan kaçma' vak'alarının sır perdesi aralanmaya başladı. Yurtta kalan öğrencilerden 16 yaşındaki L.H., ilginç iddialarda bulundu.

Yurttan kaçmaların nedeninin 'şiddet' olduğunu ileri süren L.H., kaçan kızların geri döndüğünde dayak yediklerini iddia etti. Son 2 ay içerisinde 6 kez yurttan kaçtığını söyleyen genç kız, 'Her kaçtığımda annemin yanına gittim. Ama her döndüğümde de dayak yedim. Dayanamadım intihara teşebbüs ettim. Kollarımı ve boğazımı kestim. Her gün dayak yiyorum' dedi. Yurtta şimdiye kadar 16 kızın intihara teşebbüs ettiğini öne süren L.H., '6-7'sinin öldüğünü duydum. Şu anda bile yurtta intihar etmeyi düşünen kızlar var. Ağızlarından, burunlarından kan gelene kadar dövüyorlar' dedi.

BÜYÜK KIZLARA DAYAK YETKİSİ

Yaşça büyük kızlar şiddet uyguladığında yetkililerin müdahale etmediğini ileri süren L.H., 'Büyük oldukları için bizi dövme yetkileri varmış. Müdür onlara öyle bir yetki vermiş. Bizi, 'sizi kızlara dövdürtürüm' diye tehdit ediyor' dedi. 'Yurtta tedirginiz, her an cinsel tacize bile uğrayabilirim. Daha önce birine tecavüz etmişler, sonra o kızı sürgün etmişler' diye iddialarını sürdüren L.H., sözlerini şöyle tamamladı: 'Artık büyüdüm ve kendimi koruyabilirim. Ama küçük kızlara üzülüyorum, kendilerini koruyamıyorlar ve her gün dayak yiyorlar.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber