Cep'te numara taşınmasında sona gelindi

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, numara taşınabilirliği konusunda altı aydır bir çalışma içinde olduklarını, bu hafta cuma günü belki sona yaklaşan bir toplantı yapacaklarını belirterek, bu konunun teknik olarak basit olmadığını ve dikkat edilmediği takdirde tüketiciye ciddi bir maliyetin yansıyacağını ifade etti.
Numara taşınabilirliği sayesinde operatörler arası geçişte aboneler kendi sahip oldukları numaralarını kullanabilecekler.

Geniş band ve üçüncü nesil ile ilgili taslakların kamuoyunun görüşüne sunulduğunu bildiren Acerer, bunlarla ilgili nihai süreci siyasi otoritenin belirleyeceğini, numara taşınabilirliğinin muhtemelen bu yılın sonuna kadar gerçekleşeceğini de kaydettti.

Avea, uzak mesafe telefon işletmeciliği konusunda yetkilendirilmiş şirketlerden İşnet, Borusan Telekom, Koç.Net, Doğan Telekonümikasyon ve Global İletişim ile ara bağlantı sözleşmesi imzaladı. Yapılan sözleşmelerle, UMTH işletmecileri hem ulusal hem de uluslararası kaynaklı çağrıları Avea şebekesinden sonlandırabilecek, Avea şebekesinden kaynaklanan çağrıları da yurt dışına taşıyabilecek.

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan serbest bir piyasa ve kaliteli iletişimi müşterinin ayağına getirmek için bu anlaşmaları yaptıklarını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz bu büyüme trendini yeni dönemi içine katarak sürdürmek, hem abone sayımızı, hem pazar payımızı arttırmaktır" dedi.

Doğan Telekom Genel Müdürü Cem Erkun ise, UMTH operatörlerinin daha uygun fiyatlı hizmetler verebilmesi açısından ara bağlantı sözleşmelerinin büyük önem taşıdığını kaydederek, bu sözleşmeler sayesinde kullanıcıların istedikleri numaraları başka hiçbir aracıya gerek kalmadan, doğrudan hizmet aldıkları UMTH firması ve ilgili şebeke üzerinden gerçekleştirilebildiğini anlattı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber