Memur Sen Başkanı Aksu: Biz yüzde 25 zam verileceğine inanıyoruz

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura hükümetin yüzde 25 zam yapacağını açıklayarak, Türkiye'de bir anda gündeme oturan Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu, sözlerinin arkasında durduğunu belirterek, ''Böyle bir duyumu içerden aldık'' dedi.

Aksu, konuşmalarında ''yüzde 25'' zam kısmıyla ilgili bölümün iyi okunması gerektiğini belirterek, ''Ben bunu en alt seviyedeki memura yapılacak zam olarak söyledim. Bunun da bu şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Aksu konuyla ilgili Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bizim söylemiş olduğumuz bir konu vardı. Bizim açıklamamız, iki çocuklu, evli ve en alt kademeden maaş alan bir devlet memurunun maaşında yüzde 25 civarında bir zam yapılacağı şeklindeydi. Geçen yılki rakamlara benzer şekilde zam yapılacağı şeklinde bir duyum almıştım. Bu duyumu da paylaştık" diye konuştu.

Aksu konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Bildiğiniz gibi toplu görüşmeler başlamadan bir hafta önce Mehmet Ali Şahin'in açıklamış olduğu rakam ile 2006 yılının ilk ayı için yüzde 2.38 enflasyon farkı verilecektir. Aynı zamanda Temmuz, Aralık 2006 tarihleri arasında enflasyon farkı olduğu takdirde bu oranda memurların maaşına yansıtılacak. Aslında bu rakamları topladığınız zaman en alt kademede maaş alan evli iki çocuklu bir devlet memurunun maaşına 2006 yılı ile yüzde 25 zam yapıldığı görülecektir."

Aksu, aynı bu şekilde kendilerine bir görevli tarafından iletilen bilginin, 2006 yılında olduğu gibi kamu işveren kurulu ile sendikaların bu konuda anlaşması halinde rakamın daha yüksek olacağı; evli iki çocuklu en alt kademeden maaş alan bir memurun maaşının yüzde 25 oranında artırılacağını ileri sürdü. Ancak bunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Aksu, ortalama memura yüzdelik bir zamın, yüzde 25 zam olarak algılandığını, açıklamasında söylenen zamın ise en alt kademeden maaş alan devlet memurlarına yönelik olduğunu savundu.

Aksu, hükümetin vermiş olduğu yüzde 4'lük zam ile geçen yıl teklif etmiş olduğu yüzde 5 zam arasında aslında ciddi bir fark olmadığını belirterek, "Hükümet hala bu toplu görüşmelerde bizim tüm ısrarlarımıza rağmen o verilecek parayı açıklamadı. YTL cinsinden bütçeyi açıklamadı. Maaşlarla ilgili rakamı açıklamadığı için ne olduğunu bilmiyoruz. Geçen yıl olduğu gibi az maaş alana çok, çok alana az zam talebimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Aksu, açıklamasında, "Biz bu sene en alt kademeden maaş alan evli iki çocuklu bir devlet memururun maaşına yüzde 25 verileceğine inanıyoruz" cümlesinin altını çizdi

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber