Berat Albayrak kaydını yaptırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Meclis'te kaydını yaptırdı.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Berat Albayrak kaydını yaptırdı

7 Haziran seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Meclis'e gelerek kaydını yaptırdı.

Albayrak'ın kayıt işlemleri için Meclis'e tek başına gelmesi dikkat çekerken, milletvekili rozeti de yakasına Meclis personel tarafından takıldı. Gazetecilerdin sorularını yanıtlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Albayrak, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Demokratik açıdan katılımın çok olduğu hayırlı bir seçim oldu. Meclis açıldıktan sonra da ülkenin demokratik gelişimi açısından hayırlı gelişmeler olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönem hayırlı ve güzel gelişmelere gebe. AK Parti bu ülkenin teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

Ahmet Sever'in kitabının sorulması üzerine Albayrak, "Ne okudum, ne baktım. Çok ehemmiyeti olduğunu düşünmüyorum. Ahmet Sever diye bahsettiğimiz şahsın kim olduğuna, geçmişine bakmak lazım. Çalıştığı medya grubu, geçmiş ilişkileri bize yol gösterir. Benim için kıymeti olmayan bir kitaptır" açıklamasını yaptı.

Vekiller koalisyon ihtimalini değerlendirdi

Kayıt işlemlerini yaptırmak için Meclise gelen milletvekilleri koalisyon olasılıklarına ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yahıtladı. AK Parti Trabzon Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, koalisyon konusunda iyi niyet sahibi olduklarını belirterek, "Muhalefet partileri de bir an önce miting meydanlarından sıyrılıp aynı niyete gelmeleri konusunda daha sorumlu davranmalı. Ben umutluyum" dedi. Soylu, MHP'nin koalisyon için üç şart öne sürdüğünün hatırlatılması üzerine AK Parti'nin 258, CHP'nin 132 ve MHP'nin 80 milletvekiline sahip olduğu Meclis aritmetiğinin ortaya çıktığını belirterek, bu irade ve aritmetiğe dönük değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Soylu, "Yoksa uzlaşmayı mümkün kılmayacak tablo ortaya çıkar ki siyasi partilerin ve Türkiye'nin böyle bir sorumluluk dışı davranışı kabul etmesi mümkün değil" ifadesini kullandı.

"Uzlaşmanın açıklığa kavuşması lazım"

MHP Ankara Milletvekili Şefkat Çetin koalisyon ihtimalleri konusunda, "MHP, ülkemize hayırlı olacak her yürütme organının oluşumunda, kendisine görüşmelere gelen arkadaşlarımızın programı, planı, ne yapmak istediği sorusunun cevabına göre hareket eder" dedi. Siyasette ilkelerin önemli olduğuna dikkati çeken Çetin, "Prensibimiz devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü prensibi. Anayasal hukuk içinde yürütme organı görevini yapmalı, devletin organları bağımsız olarak hayatiyetini sürdürmeli. Aritmetikler üzerinde yorum yapmaktan ziyade ilkeler üzerinde yorum yapmak lazım. Çıkan Meclis aritmetiği tek başına iktidarı mümkün kılmıyor. Yetkiyi alan kişi, diğer siyasi partilerine hangi teklifle gideceğinin, hangi noktalarda uzlaşma sağlanacağının açıklığa kavuşması lazım. Aritmetik üzerinde yorum yapmak sağlıklı olmaz. Aritmetik üzerinden 20'ye yakın yorum getirebilirsiniz. İlkeler önemli" dedi.

"Erken seçimden kaçınılmamalı"

Türkiye ve CHP'yi zor günler beklediğini belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,"Fizikte doğru hemen söylenir, siyasette doğru zamanı gelince söylenir. Koalisyon kurmak kolay iştir, yıkmak zordur" sözleriyle 1991-1995 arasındaki DYP-SHP hükümetinde yaşadığımız zorlukları anlattı. İnce, "Koalisyon hiç kurulmazsa da cezalandırma olmaz mı?"sorusuna, "Hayır. AKP, birinci parti. Ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyorsa hükümeti biz kuralım, AKP bizi dışarıdan desteklesin" yanıtını verdi. Erken seçimin gerekirse yapılması gerektiğini savunan İnce, "Bundan kaçınmamalıdır, korkmamalıdır. Zaten bundan korkan parti kaybeder. Meydan okuyamayan parti olası erken seçimde kaybeder" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber