Memurlar.net'in sendikal anketi Anadolu Ajansı'na (AA) haber oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber saat 11:30 civarlarında AA tarafından abonelerine sunulmuştur.

Memur anketinden KESK'e destek çıktı

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmeler sürerken, "memurlar.net" isimli internet sitesinin anketinden KESK'in tavrına destek çıktı.

Toplu görüşme sürecinde Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'in farklı tavırlar takınması nedeniyle site tarafından dün başlatılan ankette, "Toplu görüşmelerde, kalbiniz, hangi konfederasyonun tavrını destekliyor?" sorusuna yanıt arandı.

Ankete birinci günün sonunda yaklaşık 14 bin kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 36.3'ü KESK'in, yüzde 19.5'i Türkiye Kamu-Sen'in, yüzde 11.4'ü de Memur-Sen'i tavrını desteklediklerini belirtirken, katılmcıların yüzde 32.8'i ise hiçbir konfederasyonun tavrını desteklemediğini ifade etti.

"Memurlar.net"te yer alan değerlendirmede, sitenin genelde sağ muhafazakar bir izleyici kitlesine sahip olduğu belirtilerek, bu sonucun Türkiye ortalamasının yansıması olduğu ifade edildi. "Ziyaretçilerimiz, KESK'in Duruşunu Destekliyor" başlıklı değerlendirmede, ortaya çıkan sonuçta, "KESK'in duruşunun benimseniyor olmasının, diğer 2 büyük konfederasyonun yaptığı hatalardan kaynaklandığı" savunuldu.

Değerlendirmede şu görüşlere yer verildi:

"Ziyaretçilerimiz tarafından KESK'in desteklenmesinin asıl nedeni, KESK'in muhalelef eden tek sendika olarakgörünmesidir. Türkiye Kamu-Sen ve özellikle Memur-Sen muhalefet yapmadıkları için ortaya büyük bir tepki çıkmıştır ve bu tepki KESK'te birleşmiştir.

Muhalif duruşun benimsenmemesi ve Hükümetin sözcüsü gibi açıklamalara devam edilmesi halinde Memur-Sen'in, Hükümet temsilcisi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bakan Şahin ile birlikte kameralar karşısına geçilmesi ve muhalefet yapılmaması halinde de Türkiye Kamu-Sen'in prestij kaybedeceğini düşünüyoruz." Anket halen, "memurlar.net" isimli internet adresinde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber