Müdürlerin bilgisizliği valiyi kızdırdı

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

BOLU İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Abant Örencik Yaylası'na yapılması planlanan futbol sahalarının gecikmesi ve daire müdürlerinin bilgisizliği Bolu Valisi Ali Serindağ'ı kızdırdı. Vali Serindağ, Milli Parklar Şube Müdürü ile Bayındırlık İl Müdürü'nden üzerlerine düşen görevi yapmalarını isteyerek, ?Bu yıl bu iş bitsin, yılan hikayesine döndü'' talimatı verdi.

Bolu Valisi Ali Serindağ başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Abant Uzun Devreli Gelişme Planı kapsamında Örencik Yaylası'nda 140 dönümlük araziye yapılacak 3 futbol sahasının yapımının gecikmesi tartışıldı. Kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz projelerini açıklamak üzere kürsüye geldi. Yavuz, yatırım programında yer alan projelerini açıkladıktan sonra yerine geçmek istedi. Bunun üzerine Vali Serindağ, ?Biraz durun size soracaklarım var'' diyerek kürsüde beklemesini istedi. Yavuz'a, Abant Uzun Devreli Gelişme Planı kapsamında harcanan para miktarını soran Vali Serindağ, net bir cevap alamayınca sinirlenerek elindeki belgeden miktarları açıkladı.

MÜDÜRLERİN HABERİ YOK

Daha sonra Vali Serindağ, ?Örencik Yaylası'na yapılacak futbol sahalarının durumu nedir?'' diye sordu. Yavuz da, ?Konu Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne intikal etti, dosyalar onlarda. Sahalar için bilirkişi raporu isteniyor'' yanıtını verdi. Vali Serindağ, futbol sahalarının ihalesinin yapıldığını hatırlatarak, ?İhalesi yapılan sahalara tekrar niye bilirkişi isteniyor. Master planı onaylanmadı mı'' diye sordu. Yavuz'un planın onaylanıp onaylanmadığı konusunda sessiz kalması üzerine sinirlenen Vali Serindağ, salonda oturan Bayındırlık İl Müdürü Adnan Cumhur'a konu hakkında bilgisinin olup olmadığı sordu. Cumhur'un da ihalenin yapılıp yapılmadığından haberi olmadığı öğrenen Vali Serindağ, iki daire müdürüne, sahaların bir an önce yapılması için harekete geçmelerini, herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve konuyu takip etmelerini istedi.

Vali Serindağ, ?Master planı onaylanmışsa bilirkişi niye isteniyor. O zaman sahaların ihalesi plan onaylanmadan nasıl yapıldı. Konuyu bir an önce çözümle sonuçlandırın. Yaptık demekle bu işler bitmiyor. Bu yıl bu iş bitsin, yılan hikayesine döndü'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber