Bakan Coşkun'dan konut alanlara uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, kampanyalı satış yapan firmaların bakanlıktan izin belgesi almaları gerektiğini belirterek, vatandaşları bu tür satışlar konusunda uyardı.

Coşkun, konut satışı yapan firmaların Bakanlıktan aldığı "Satış İzin Belgesi"nin ne olduğuna açıklık getirdiği açıklamasında, konut ve tatil amaçlı taşınmazlar için, satış yapan firmanın bakanlıktan kampanyalı satış izin belgesi almasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Bakanlığın verdiği bu izin belgesinin teminat veya garanti anlamı taşımadığını, sadece kampanya düzenleyen firmalara ait bilgilerin kayıt altına alınması mahiyetinde olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Düzenlenen kampanyaların devlet güvencesinde olduğu yönünde oluşabilecek yanlış izlenimlerin önlenebilmesi amacıyla, kampanyalı satış izin belgelerinin kampanyalı satışa ilişkin ilan ve reklamlarda kullanılması yasaklanmıştır.

Ancak, yüz yüze yapılan görüşmelerde firmaların satış elemanları tarafından yapılan konutların bakanlığımız teminatı altında olduğu yönünde aldatıcı beyanlarda bulunduğu öğrenilmiştir.

Bu türden yanıltıcı beyanların aksine, kampanyalı satış izin belgesinin alınabilmesi için bakanlığımıza bir teminat yatırılması söz konusu değildir. Bu yönde verilen beyanlar ve dolayısıyla düzenlenecek kampanyanın devlet güvencesinde olduğu şeklindeki beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Konutların yapılacağı arsalarla ilgili mülkiyet işlemlerinin firma tarafından tamamlanmış olması, satınalma işlemlerinin tapu sicil müdürlüklerinde yapılması ve resmi senede bağlanarak tapu kaydına şerh düşülmesi gerektiğini anlatan Coşkun, imzaladıkları sözleşmelerde taksitlerin sabit olup olmadığı, ara ödeme ve konutun tesliminde ödeme olup olmadığının araştırmasını tavsiye etti.

Coşkun, konut kampanyalarında malın teslim süresinin, sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren hiçbir şekilde 30 ayı geçemeyeceğini de işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber