Pilot adaylığına yoğun ilgi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümüne girecek 10 öğrenciden biri olabilmek için ön kayıt koşullarına uygun 567 kişi sınava girdi.

Alınan bilgiye göre, ön kayıt için, 2006 ÖSS-SÖZ1, ÖSS-SAY1, ÖSS-EA1 ve ÖSS-Dil puan türlerinin (4 puan türünden en yükseği kullanılıyor) en az birinden ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden 195 veya daha fazla puan almış olan lise ve dengi okul çıkışlılar başvuruda bulundu.

''Lise üstü bir okul veya kuruluştan askeri-sivil disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilmiş olmamak, Hava Harp Okulu öğrenci seçme uçuşlarından veya başka bir kamu ve özel sivil hava kurumları uçuş eğitiminde başarısızlık, disiplinsizlik, hava hastalığı, başarısız olacağını anlayıp dilekçe vermek gibi nedenlerden dolayı uçuştan ayrılmış olmamak, 1 Ocak 1982 doğumlu veya daha küçük yaşta olmak, vücut yapısı düzgün ve her bakımdan sağlam olmak, dilinde pelteklik ve gizli kekemelik, işitme kaybı, renk körlüğü gibi sağlık sorunları bulunmamak, en az 1.65 metre, en çok 1.90 metre boyunda olmak'' koşullarına uygun toplam 567 kişi ön kayıt yaptırmaya hak kazandı ve sınava girdi.

Bu sınavda başarılı olan 100 kişi seçmelere katılmaya hak kazandı. 2 kez daha yapılacak test sınavı sonunda aday sayısı 30'a düşecek. Mülakat ve deneme uçuşlarını da kapsayan seçmelere alınacak adaylardan 10'u kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacak.

Pilotaj Bölümünde, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim veriliyor. İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olamayan öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu olarak uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber