Dünkü toplu görüşmelerde Kamu Sen masayı terk etti, sonra geri döndü

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki gün masayı terk ederek eylemlere başlayacağını duyuran KESK'e Kamu-Sen de katıldı.

5. tur görüşmeleri çıkışında ?Kamu çalışanlarıyla ilgili talepler kördüğüm haline geldi.? diyen Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, memurları eyleme çağırdı. İşçi sendikaları Türk-İş ve DİSK de bu eylemlerde memurları destekleyeceklerini açıkladı. Ağustos 2002'den bu yana miting yapmayan Kamu-Sen, bugün yaklaşık 400 otobüs dolusu memurun katılacağı eyleme hazırlanıyor. Kortejlerin oluşturulmasının ardından memurlar saat 11.00 sıralarında Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçecek. Talatpaşa ve Atatürk Bulvarı ile buralara açılan bazı cadde ve sokaklar kısmen trafiğe kapatılacak.

Dün 6 saati aşan 5. tur görüşmelerde ipler zaman zaman kopma noktasına geldi. Grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması yönündeki taleplerine somut cevap alamayan Kamu-Sen yetkilileri, önce masadan kalktıysa da Mehmet Ali Şahin'in devreye girmesi üzerine yeniden müzakerelere döndü.

Bakanlar Kurulu'nda bir öngörüşme sonrası masaya getirilecek zam konusunu son tura bırakan taraflar, sosyal güvenlik sorunları üzerinde çalışacak bir komisyonun kurulmasına karar verdi. Toplantıda ayrıca, Uzlaştırma Kurulu ve Kurum İdari Kurulları kararlarının bağlayıcı hale getirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Görüşmelerin 6. turu 29 Ağustos Salı günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu ise iyimserliğini korumaya devam ediyor. Aksu, toplu görüşme sürecinin başarıyla tamamlanacağına ve memurların haklarının korunacağına olan inancını tekrarlıyor. Toplu görüşme masasını terk eden KESK ise 29 Ağustos'ta bütün illerde alanlara çıkacak. Sendika üyeleri, kasımdan itibaren de iş bırakma eylemleri yapacak.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber