350 YTL 'yi vermeyen kaymakamlığın web sitesi kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Kırkağaç İlçe Kaymakamlığı için 6 ay önce WEB sitesi hazırlayan bir kişi, yaptığı iş karşılığında alacağı olan 350 YTL'yi henüz tahsil edemediği gerekçesiyle sitenin yayınını 15 gün süreyle durdurdu. Ateş, avukatı aracılığıyla da suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kırkağaç'taki resmi WEB sitelerini düzenleyen Ateş, Kırkağaç Kaymakamlığının "http://www.kirkağaç.gov.tr" adresli internet sitesini de hazırladı.

Ateş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından fatura kesilmesine rağmen, yaptığı iş karşılında alacağı olan 350 YTL'nin 3 aydan bu yana kendisine ödenmediği gerekçesiyle sitenin faaliyetini 15 gün süreyle durdurdu.

Bu arada Kırkağaç Cumhuriyet Savcılığına avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Ateş, verilen takipsizlik kararı üzerine mahkemeye başvurdu.

İbrahim Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm resmi kurumların WEB sitelerini hazırladığını belirterek, Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir ve Yazı İşleri Müdürü Abdullah Bayraktar'ın isteğiyle kaymakamlık için de aynı çalışmada bulunduğunu belirtti.

Ateş, şunları söyledi:

"İlçedeki bir çok resmi kuruluşun site kurulumlarını üçte bir fiyatına yapıyorum. Kaymakamlıktan da talep gelince böyle bir sitenin 500 YTL olduğunu, ancak 200 YTL'ye yapabileceğimi söyledim ve onay alarak işe başladım. Sitenin oluşumunu bitirip internet ortamına sundum. Fakat ne yazık ki üç ayı aşkın zamandır paradan haber yok. Üstüne üstlük, Kaymakamlığın bilgisayarlarının bakımını da yaptım. 350 YTL'lik fatura kesilmesine rağmen bir türlü ödemeye yanaşmadılar. Ben de sitenin hareketliliğine son verdim."

'TARAFIMA SALDIRIDA BULUNULDU'

Ateş, sitenin hareketliliğine son verirken, "Sitenin yayını, tasarım ücreti ödenmediği, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünce tarafıma fiili saldırıda bulunulduğundan süresiz olarak durdurulmuş, olay adli makamlara iletilmiştir" yazdığını bildirdi.

Kaymakam Cinbir'in kendisini arayarak, bu olayların izinde bulunduğu sırada meydana geldiğini söylediğini belirten Ateş, " Kaymakam Bey bana, 'Bütün bu olup bitenleri daha önce bana söyleseydin de bu tatsız ortam meydana gelmemiş olsa idi' dedi. Ben de internet sitesinin oluşumunu tarafımdan alsanız bile Kaymakamlıktan alacağım olan 350 YTL için hukuksal mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimi belirttim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber