Belediye 38 gün yeni iş makinalarını sergiledi, 3 kez ceza yedi!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Tavas ilçesinde, yeni alınan iş makinası ve parçaları, bir marketin önünde 38 gün sergilenince, belediyeye 3 kez 49'ar YTL para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun, 280 bin YTL'ye alınan iş makinasını ilçe halkına tanıtmak için Hükümet Caddesi'ndeki Belediye Meydanı'nı seçti. İş makinasının parçalarını da de belediyeye ait bir kamyonun üzerine koydu.

Mülkiyeti belediyeye ait yerde faaliyet gösteren market sahibi Yusuf Kaytaz, iş yerinin önü kapandığı gerekçesiyle bu duruma itiraz ederek, şikayetçi oldu.

Bunun üzerine trafik ekipleri, hatalı parktan Tavas Belediyesine ait 20 HA 524 plakalı kamyona değişik tarihlerde 3 kez 49'ar YTL'lik para cezası kesti.

Market sahibi Kaytaz, Belediye Başkanı Sarun'un kendisinden marketin bulunduğu yeri boşaltmasını istediğini, bu nedenle mahkemelik olduklarını, açılan davaları kazandığını, Başkan'ın kendisini yıldırmak için iş makinasını marketinin önüne park ettiğini savundu.

SARUN'UN İDDİALARI

Tavas Belediye Başkanı Sarun ise iş makinasının konulduğu alanla ilgili 1987'de İlçe Trafik Komisyonunun aldığı karar uyarınca, buraya bir otobüsün

durabileceği şekilde park izni verildiğini ifade etti.

Kaytaz'ın şikayeti üzerine Tavas İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Fındık'ın bu cezaları yazdırdığını iddia eden Sarun, "Müdür bey daha sonra odama gelip 'Sen kim oluyorsun? Oradan iş makinasını alacaksın' diyerek, hakaret dolu sözler kullandı. Bunun üzerine ben de kendisinden şikayetçi oldum. Cumhuriyet Savcılığına ve Denizli Valiliğine dilekçe vererek, olayı bildirdim" dedi.

Emniyet Müdürü Fındık ise Sarun'un iddialarını yalanladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber