Sağlık personeline 'askerlik' müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eleman temininde güçlük çekilen bölgelerde görev yapan sağlık personelinin çalıştığı sağlık tesislerinde askerlik yapmasının önündeki engeller aşılıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazılmasını istedi. Yazıda, Bakanlığın, Genelkurmay Başkanlığı'ndan görüş alması istenecek. Genelkurmay'ın görüşü olumlu olduğu takdirde gerekli yasal düzenleme yapılarak sağlık çalışanlarına, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık personeli olarak askerlik yapma yolu açılmış olacak.

Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşmelerde, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 300 bini aşkın sağlıkçıyı ilgilendiren bir çok konuda taleplerini dile getirdi. Kahveci'nin talepleri arasında sağlık personelinin askerliğini eleman temininde güçlük çekilen yerlerde yapması önerisi de yer aldı. Görüşmelere başkanlık eden Bakan Şahin, Kahveci'nin bu talebini isabetli bulduğunu kaydetti. Şahin, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber