Bayram tatilinde tur seçimi uyarısı

Bazı turizm firmaları bayramda tatile çıkmak isteyen müşterilerini olumsuzluk yaşamaması için tur seçimi konusunda uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2015 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayram tatilinde tur seçimi uyarısı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bazı turizm firmaları, müşterilerini tatilde olumsuzluk yaşamaması için tur seçimi konusunda uyardı.

Turizm firmaları, yılın en anlamlı ve güzel zamanlarından birini oluşturan bayramlarda tatile çıkmak isteyen müşterilerini, herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için tur seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirdi.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yaptığı açıklamada, ramazan ya da kurban bayramları gibi yoğun dönemlerde tatile çıkmak isteyenlere adı duyulmuş firmalarla seyahat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tatilcilere yeterli araştırmayı yaparak, tercih ettikleri firmalarla daha önce tur programına katılmış kişilerin yorumlarına bakmalarını öneren Özkar, şunları kaydetti:

"Tatile çıkmadan önce uçak bileti kovalama ya da otel odası ayarlama zahmetine girmek istemiyorsanız ve bu tatil fırsatını bir seyahat acentesi aracılığıyla değerlendirmek istiyorsanız seçeceğiniz tur operatörünün güvenilir olduğuna da emin olmanız gerekir. Görüştüğünüz firmanın TÜRSAB onaylı seyahat belgesine sahip bir firma olması önemli. Tatilciler ne tarz bir seyahat istediğine karar vererek araştırma yapmalı. Deniz kenarında bir tatil mi yoksa içinde gezi programı bulunan bir kültür turu mu istiyorsunuz? Bu soruya vereceğiniz samimi cevap, en doğru tur paketini almanıza yardımcı olacaktır."

Bayramda en çok yurt dışı turların ilgi göreceğini kaydeden Sarp Özkar, tur seçiminde rehber hizmetine de dikkati çekerek, en iyi rehberlerin genellikle marka olmuş tur operatörleriyle ortak iş yapmayı tercih ettiğini, bir tur programını kaliteli hale getiren unsurlardan birinin de rehberler olduğunu vurguladı.

Sarp Özkar, tatile çıkmayı düşünen tatilcilerin, rehber hizmeti güçlü firmaları tercih etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber