İngilizce öğretmeni çadırda yaşıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, 6 ay önce İntam Blokları'nın çökmesinin ardından heyelan tehlikesi sebebiyle evi yıkılan İngilizce öğretmeni, yıkılan evinin arsasına kurduğu çadırda yaşıyor.

Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'nda 22 yıldır İngilizce okutmanı olarak görev yapan Fatih Sönmez (51), maddi durumu iyi olmadığı için öğrencilerinin kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları çadırı, bir zamanlar evinin bulunduğu alana kurdu. 30 yıldır yaşadığı Baro Evleri A Blok'taki evinin sapasağlam olmasına rağmen, bölgedeki istinat duvarının İntam 95 ve 97 bloklarının üzerine çökmesi üzerine yetkililer tarafından yıktırıldığını belirten Sönmez, "5 ay boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otelde kaldım. Bu arada Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerine mektup yazdım. Sayın başbakanımızdan cevap geldi. Gereği yapılması için belediyeye ilettiklerini söylediler. 1 ay sonra kaldığım otelden de çıkarıldım. Maddi imkansızlık yüzünden kiraya çıkamıyorum. Öğrencilerim, 'Gelin bizde kalın, kira vermeyin' diyor. Sağ olsunlar, aralarında para toplayıp bana bu çadırı aldılar. Ben de babadan kalma, tapusu bana ait olan yıkılan evimin üzerine bu çadırı kurdum. Önümüz kış, havalar soğuyor. Önümü göremiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Öğrencilerim bana sahip çıkıyor, devletim çıkmıyor" diye konuştu.

Sönmez'in Uludağ Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerinden Alaaddin Demir, hocasının kaldığı çadırı ziyaret ederek, İngilizce dersine çadırda devam etti. 5 metrekarelik çadırın içerisinde eğitim veren hoca, ders sonunda öğrencisine içecek ikram etmeyi de ihmal etmedi. Demir, hocasının bu zor durumuna çok üzüldüklerini belirterek, "Hocamızın bir an önce bu kötü durumdan kurtulmasını istiyoruz. Belediye, gerekirse hükümet tarafından bu mağduriyet giderilmeli. Hocamızın huzurlu ortama kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber