Muhtarın mahalleliye baskı kurduğu iddiası

Çardak ilçesi Gölcük Mahallesi sakinleri, muhtarın, kendisine oy vermeyenlere baskı ve şiddet uyguladığı iddiasıyla eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarın mahalleliye baskı kurduğu iddiası

Denizli'de bir grup vatandaş, yerel seçimlerde kendisine oy vermeyenleri tespit ederek baskı ve şiddet uyguladığını iddia ettikleri muhtarı protesto etti.

Denizli Valiliği önünde toplanan Çardak ilçesi Gölcük Mahallesi sakinleri, "Ölüyoruz, dövülüyoruz", "Çete muhtar", "Yardım et valim" yazılı dövizler açtı.

Mahallelilerden Mustafa Tuna, gazetecilere yaptığı açkılamada, muhtar Osman Yüncü'nün yerel seçimlerde kendisine oy vermeyenleri tespit ederek baskı ve şiddet uyguladığını iddia etti. Mahalle halkından Bayram Kazar'ın 40 koyununun zehirlenerek telef edildiğini, Emin Adanalı'nın tankerinin yakıldığını, iki kişinin köpeğinin öldürüldüğünü, Serkan Şimşek ve Mehmet Karaduman'ın muhtar ve adamlarınca darp edildiğini öne süren Yüncü, "Çardak ilçesinde derdimize çare bulamayınca valimize çıkmaya karar verdik" diye konuştu.

Osman Yüncü hakkında savcılığa çok sayıda şikayette bulunmalarına rağmen resmi bir işlemin yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, muhtarın görevden alınmasını istedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde vatandaşlar açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber