2. tur hazırlığı

Üç partiyle temasları masaya yatıran AK Parti, koalisyona sıcak bakan CHP ile görüşme trafiğini hızlandırıyor. Salı günü Ömer Çelik ve Haluk Koç'un biraraya gelmesi bekleniyor. Perşembe günü detaylar konuşulacak. Şartlar olgunlaşırsa Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu 24 Temmuz'da ikinci görüşmeyi yapacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2015 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2. tur hazırlığı

Geride bıraktığımız hafta içinde sırası ile CHP, MHP ve HDP ile ilk tur koalisyon görüşmelerini gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kurmayları ile yaptığı iki değerlendirme toplantısının ardından CHP ile görüşme trafiğinin hızlandırılmasını istediği öğrenildi. Şartlar olgunlaştığı takdirde, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Cuma günü ikinci tur görüşmeyi yapacak.

CHP KOALİSYONA DAHA SICAK BAKIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan 63. Hükümeti kurma görevini alır almaz siyasi partilerin kapısını çalan Başbakan Davutoğlu ve kurmayları dün 3 siyasi parti ile yapılan görüşme turlarını değerlendirdi. Kurmayların güçlü koalisyon görüşüne sıcak baktığı ve ilk olarak CHP ile temsilciler düzeyinde görüşme trafiğinin başlatılması görüşünü dile getirdikleri ardından Davutoğlu'nun da olur verdiği öğrenildi.

DETAYLAR MASAYA YATIRILACAK

CHP, MHP ve HDP ile ilk tur görüşme trafiği yapan AK Parti, 24 maddeden oluşan genel prensiplerini aktardı. AK Parti'nin sunduğu temel prensiplerin birçoğunda parti lider ve kurmaylarının da ortak görüş belirttiği kaydedilirken, bu hafta CHP ile kurulacak ilk temasta artık detayların masaya yatırılacağı belirtiliyor. Daha önce iki partinin genel prensipler üzerinde sorun yaşamadığı ancak ikinci tur görüşmeleri öncesi yapılacak temasların zorlu geçeceği kaydediliyor.

İLK TEMAS SALI GÜNÜ

AK Parti'nin, MHP ve HDP'nin takındığı siyasi pozisyonun ardından CHP ile ilk teması Salı günü başlatacağı öğrenildi. İkinci tur görüşmeleri öncesinde bir araya gelmesi planlanan AK Parti temsilcisi Ömer Çelik ve CHP temsilcisi Haluk Koç ilk teması sağlayacak. Çelik ve Koç'un CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelmeleri planlanıyor. Çelik ve Koç'un görüşmeleri ivedilikle olgunlaştıracağı, Perşembe günü de heyetlerle bir görüşme daha yapması planlanıyor.

ŞARTLAR OLGUNLAŞTIRILACAK

Çelik ve Koç arasında yapılacak görüşmelerde koalisyon şartlarının belli bir olgunluğa taşınması ve Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun biraraya gelmesine zemin hazırlanmasına çalışılacak.

AK Parti ve CHP heyetlerinin en geç Cuma sabahına kadar koalisyon ön görüşme hazırlıklarını tamamlaması durumunda 2. tur görüşme için Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun Cuma günü bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak kurmaylar, koalisyon temaslarında önemli mesafe alınabilmesi için 3. tur görüşme aşamasına geçilmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber