Türkiye'de nükleer sanayi eğitimi verilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonda gerçekleştirilen toplantıda ara elaman yetiştirilmesine yönelik eğitim çalışmaları ele alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de nükleer sanayi eğitimi verilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonda nükleer sanayi eğitimi toplantısında ara elaman yetiştirilmesine yönelik eğitim çalışmaları ele alındı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi, Ankara Sanayi Odası ve Rus devlet şirketi Rosatom'a bağlı Merkezi Sürekli Eğitim Enstitüsü (CICE&T) yetkilileri bir araya geldi.

Toplantıda, Türkiye'de nükleer santralin kurulması yanında Ar-Ge, insan kaynaklarının yetiştirilmesi, teknoloji transferi ve yerlileştirme gibi çalışmaların başladığına işaret edilerek, Rosatom şemsiyesi altındaki Merkezi Sürekli Eğitim Enstitüsü'nün yetkin bir kuruluş olduğu ve kendileri ile eğitim alanında olası bir işbirliği için ne tür çalışmalar yapılabileceği değerlendirildi.

Santralde çalışacak teknik personelin büyük bölümünün Türkiye'de eğitileceğinin belirtildiği toplantıda katılımcılara sunum yapılarak enstitünün çalışmaları ve işbirliği imkanları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışacak mühendislerin eğitilmesi için 2011'den bu yana her yıl Rusya'ya öğrenci gönderildiği hatırlatılarak, nükleer santralde mühendislerin yanında farklı düzeylerde teknik personelin de çalışması gerektiği ve bu personelin eğitilmesinin de büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber