Vali Tuna: Kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek

Eskişehir Valisi Tuna: - "Amacı ortalığı karıştırmak, sağa sola zarar vermek, kimliğini gizleyecek şekilde kendini kamufle ederek, sokaklara çıkarak ortalığı dağıtmak isteyenlere derhal gereken yapılacaktır ve adli makamlara teslim edilecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Tuna: Kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Amacı ortalığı karıştırmak, sağa sola zarar vermek, kimliğini gizleyecek şekilde kendini kamufle ederek, sokaklara çıkarak ortalığı dağıtmak isteyenlere derhal gereken yapılacaktır ve adli makamlara teslim edilecektir" dedi.

Kentteki bir huzurevini ziyaret eden Tuna, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin alınan güvenlik önlemlerine ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Terörün değişik amaçlara taşeronluk yapabildiğini belirten Vali Tuna, Eskişehir'de gereken tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.

Güngör Azim Tuna, kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda ülkemizde kaos çıkarmaya çalışan yeni bir oluşum bugünlerde herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Devletimizde bu konuda gereken tedbirleri kararlılıkla almıştır. Hem sınır aşan operasyonlar anlamında üzerine düşeni yapıyor hem de içeride kaos çıkarmaya çalışan ve maalesef ittifak yapmaya çalışan şer güçler, bu oyunun parçası olmaya çalışıyorlar. Biz bunları görüyoruz. Kesinlikle bu durumun istismar edilmesine, bazı temel hak ve özgürlükleri kullanarak fırsat vermeyeceğiz."

"Barışçıl gösterilere diyecek bir şeyimiz yok"

"Bizim vilayetimizde yaşayan yüz binlerce namuslu, dürüst, devletin görevini yapmasını bekleyen insanlara karşı bir borcumuz vardır" diyen Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Borcumuz, kesinlikle kamu düzenin bozulmasına izin vermemektir. Görevlerini yapıyorlar. Tabii ki öncelikle bu işi anlatarak, ikna ederek, yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyerek, yani temel hak ve özgürlüklerini kullanma şekli bellidir. Barışçıl bir şekilde gösteri yürüyüşü yapmak isteyen, basın açıklaması yapmak isteyenlere diyecek bir şeyimiz yok zaten. Amacı ortalığı karıştırmak, sağa sola zarar vermek, kimliğini gizleyecek şekilde kendini kamufle ederek, sokaklara çıkarak ortalığı dağıtmak isteyenlere derhal gereken yapılacaktır ve adli makamlara teslim edilecektir."

Huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya gelen Vali Tuna, huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber